U.D.O. Vilniuje, Rugsėjo 27, Forum Palace

Udo Dirkschneider

Udo DirkschneiderNeatsimenu, ar kada rašiau, kaip Udo Dirkschneider susipyko su savo paties kurta grupe – Accept. Tai jei kada ir rašiau, tai pasikartosiu, nes daugelis jaunųjų metaliūgų nei neįtaria, kas ten buvo, o kadangi nei Udo Dirkschneider, nei patys Accept šiais laikais apie tai nekalba, tai viskas gerokai primiršta ir kyla visokių kliedesingų spėlionių.

Čia išsyk reikia paminėt, kad Accept išmetė Udo Dirkschneider, nors jis buvo vienintelis iš tų, kas Accept buvo nuo pat pirmų dienų – visi kiti muzikantai jau buvo pasikeitę. Tai buvo berods kokie 1986 metai. Paskutinis Accept albumas su Udo tapo kultiniu – tai buvo visiems įstrigusi „Metal Heart“. Triukšmas dėl skilimo buvo didelis, pats Udo buvo kažkurio iš Accept narių net išvadintas kažkokiu lūzeriu, o grupę šiuose veiksmuose palaikė įrašų kompanija, kuri dėjo ant muzikos, o vaikėsi tik pinigų.

Udo Dirkschneider buvo išmestas dėl paprastos priežasties: tuo metu kaip tik vyko hair metal banga, itin didelius pelnus davusi JAV grupėms, panšioms į Motley Crue. Accept vaikinukai bei įrašų kompanija irgi užsimanė babkių, bet Udo palaikomas kietas heavy/power* metal stilius netiko – pernelyg šiurkšti muzika, o ir balsas nelabai popsinis. Rezultatas – išmetę savo kūrėją ir pradėję groti šūdus, Accept iškilo į JAV metalo top-100 apačią, o Europoje tapo šiukšlių sinonimu ir labai staigiai buvo užmiršti. Čia jums, kad suprastumėt, ko atsisakė durniai, išmetę savo vokalistą – „Metal Heart“, atliekama U.D.O.:

Tuo tarpu Udo Dirkschneider įkurta U.D.O. tapo absoliučiai natūraliu ir gražiu senųjų Accept tęsiniu, momentaliai perėmė visus fanus ir kiek vėliau, tačiau žymiai sėkmingiau irgi prasimušė į JAV topus. Štai jums ir prašom. Jei tu kuri muziką ir tavo klausytojai – tie, kurie mėgsta muziką, o ne pigų bumčiką, reikia vaikytis meno, o ne babkių.

Taigi, natūralu, kad po kelių metų Accept chebra atšliaužė pas Udo Dirkschneider ant kelių, prašydami sugrįžti. Udo kažkodėl sutiko, prasidėjo kalbos apie senųjų Accept atsikūrimą, tačiau nors ir padainuodamas su Accept, Udo visvien ilgainiui taip ir liko su savo soline grupe. Ir dabar ta grupė išleidžia naują albumą – „Rev-Raptor“, kurį ir pristatinės Vilniuje. Albumas neblogas, artėja savo stiliumi prie ankstesnių, melodinių, va jums gabalas iš jo – taip ir vadinasi „Rev-Raptor“:

Taigi, Accept, tfu, U.D.O. atvažiuoja į Vilnių – Rugsėjo 27, Forum Palace.

 

——–

* Čia galim prisiminti, kad power metal reiškia du skirtingus dalykus: viena vertus, tai religiniai pridūrkai, dainuojantys briedą apie didvyrius, kaip kad Manowar, o kita vertus – tai tiesiog techniškas ir struktūralus heavy metal, gerokai atitolęs nuo bliuzinių šaknų. Kažkada šios savokos susiplakė, o paskui, kai jau ėmė skirtis, taip ir liko neaišku, kas tas power metal yra. Beje, kažkaip panašiai gavosi ir su black metal.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

1 Comment on "U.D.O. Vilniuje, Rugsėjo 27, Forum Palace"

  1. skirtumas | 2011 09 07 at 09:33 |

    „Metal Heart“ – fainiai susiklausė. Ta „Fiur Elise“ labai gražiai įsivėlė į gitarų tuos rifus.

    Na, o Accept tai man iš gerosios pusės dar vaikystėje pasirodė, kokiu tai būdu kažkada tai bene Laisvoji Banga (radija tokia), kur DJ’avo Užkuraitis, tai jie ten kuriais tai 95-96’ais kartais paleisdavo albumus be jokių intarpų (tikriausiai tam kad įsirašytų žmonės), o aš žinoma ir įsirašiau. Labai smagiai Acceptai klausėsi.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos