Yoshida Brothers – japoniška muzika naujame garse

Jau kadais rašiau apie japonų tradiciškai ir visai neįtikėtinai atliekamą modernią muziką, o ir šamisenomis grojančius Yoshida Brothers minėjau. Šamisenos – tai tiesiog balalaikos*, tik kad japoniškos ir prastos, bet dėl to savo prastumo ir turinčios savotišką smagų skambesį. O kai grojama, stygas kabinant tuo mediniu irklu, tai skambesys išvis tampa perkusiniu, atitinkamai – ir ritmišku. Čia ir galima pasidaryti išvadą, kad tokia muzika natūraliai turėtų gražiai susisintezuoti su Rock. Deja, kažkaip dažniausiai nesigauna tai japonams.

Bet šie du broliai (tai tikrai broliai, o ne šiaip kažkoks gražus pavadinimas) – išimtis, kuri pavyko. Kai Yoshida Brothers išleido savo pirmą kompaktą Japonijoje, tikėjosi, kad susilauks kelių šimtų klausytojų, bet susilaukė 100 tūkstančių. Ir dar daugiau: sukėlė susidomėjimą japonų muzika visame pasaulyje. Ir tai toksai rokas, kuris aiškiai resemblina savo struktūralumu taip primena įprastą industrial pramaišiui su su malmsteniškom improvizacijom, tik atliekama akustiškai. Yoshida Brothers, „Storm“, iš jų pirmojo, 2003 metų albumo:

Arba štai, siaubo gabaliukas, kuris visai juokingas ir aštrus – „Nabbed“ iš Walt Disney albumo „Nightmare Revisited“ (beje, albumas ten labai neblogas, įvairūs metalo ir hard rock atlikėjai gražiausiame pavidale):

Kita vertus, Yoshida Brothers savo repertuare turi ir nuostabių romantiškų dainų, kaip kad „My Heart Holds“:

Trumpai tariant, nors ir keista grupė, bet rekomenduoju. Tai visai gera alternatyva, kai nori paklausyti ko nors keistesnio, įdomesnio.

 

—–

* Kai italas groja arfa, jis įsivaizduoja moterį. Kai ispanas groja gitara, jis vaizduojasi, kaip glamonėja moterį. Kai vokietis groja fortepijonu, jis vaizduojasi, kaip glamonėja moterį. Kai prancūzas groja smuiku, jis vaizduojasi, kaip glamonėja moterį. Kai rusas groja balalaika, tai jau nekomentuosiu, ką jis vaizduojasi.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

1 Comment on "Yoshida Brothers – japoniška muzika naujame garse"

  1. skirtumas | 2011 09 05 at 10:44 |

    Dviem pirštais greitai virpindamas…. Ką gi tas rusas glamonėja? Hm… Hm…

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos