Tori Amos Varšuvoje, spalio 13

Štai Vytukas, pasirodo, nežino, kas ta Tori Amos. Visai nežino, neapsimetinėja Vis tik tikiu, kad mano kartos klausytojams ”Cornflake Girl” ar ”Crucify” įėję su pirmais cigarečių dūmais ar bemiegėmis naktimis patyliukais klausantis radio.

Tori Amos (g. 1963) – muzikos atlikėja ir autorė, pianistė, kompozitorė. Išpopuliarėjusi 1990-ųjų pradžioje graži raudonplaukė įsimintinu balsu pagrindiniu savo instrumentu pasirinko pianiną. Populiariu tapo jau antrasis jos albumas ”Under the Pink” (1992) – toks akustiškai atliktas grunge stilius. 1996 metais pasirodęs ”Boys for Pele”, įrašytas airių bažnyčioje buvo dar lyriškesnis ir kiek ”tamsesnis”. Įdomus koncepcinis Tori Amos koverių albumas ”Strange Little Girls” (2001) – ji perdainavo vyrų parašytas dainas apie moteris. Vėlyvesnių albumų, prisipažinsiu, visiškai nežinau, tačiau ji intensyviai ir daug dirba. Vis dar teatrališka, graži ir balsinga, bei vis dar nekoncertuoja be pianino.

Mėginant susieti su lietuviškom realijom – daug kas sako, kad Alina Orlova yra Tori Amos „kopija“.  Aišku, nesąmonė, nes toli dar Alinai.

Tori Amos koncertuos spalio 13 dieną Varšuvoje. Bilietai nuo 187 zlotų.

Šį straipsnį parašė Aistė Paulina

Daugiau visokio meno ant virtualaus padėklo:

Share

About the Author

Aistė Paulina
Daugiau visokio meno ant virtualaus padėklo:

1 Comment on "Tori Amos Varšuvoje, spalio 13"

  1. geras.kas cia Alina su Tori lygina.?;-)Lietuviskas „joitukas“ visikai kazkam smegenis issdziovino.atrado ka lyginti- skardu itaiguma su slaviskais pavirkavimais;-)

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos