Sade Taline, lapkričio 2

Sade – 1982-aisiais susikūrusi grupė, kurios siela – vokalistė Sade Adu (nigeriečio ir britės dukra, g. 1959). Sade – tai aksominis balsas ir muzika, apjungianti džiazo, R&B, soul ir lengvo roko elementus. Graži moteris su charakteringais afrikietiškos katės judesiais. Kelis kartus esu žiūrėjusi jos senesnio koncerto įrašą – visiškai papirko nuoširdumu ir energija. Dar tai vadinama profesionalumu. Plius – puiki komanda, šviesos ir efektai.

Pasaulinį turne Sade paskelbė po albumo „Solder of Love“ išleidimo 2010 m. (daina „Solder of Love“ pelnė „Grammy“), albumas buvo išleistas po dešimties metų pertraukos. Man patinka, kad Sade neskuba. „Sade – ne koks prekinis ženklas. Rašau muziką tik tada, kai turiu ką pasakyti,“ – sako Sade Adu. Nepersistengia ji ir pernelyg dažnai rengdama gastroles ar koncertus. Man rodos, 2011 m. Berlyno koncerte balsas truputį lūžo, tačiau Youtube koncertą mačiusiųjų „gyvai“ komentarai vis dar labai geri.

Taline Sade pasirodys su aštuoniais muzikantais, be dainų iš naujojo albumo žada groti visą krūvą hitų, tokių kaip „Smooth Operator”, “No Ordinary Love”, “Your Love Is King”, “The Sweetest Taboo”, “King Of Sorrow”, “Cherish The Day”.

Sade koncertuos Taline lapkričio 2 dieną. Bus parduodama 5900 bilietų, visi sėdimi. Tai nedžiugina nes krypuoti ir svinguoti pagal Sade muziką – pats tas. Bilietai –  nuo 42 latų.

Iliustracijai radau 2011 metų Sade koncerto fragmentą. Aš tikiu, kad ji pakels nuo kėdžių estus.

 

 

Šį straipsnį parašė Aistė Paulina

Daugiau visokio meno ant virtualaus padėklo:

Share

About the Author

Aistė Paulina
Daugiau visokio meno ant virtualaus padėklo:
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos