Jason Webley Vilniuje, rugsėjo 19

Jason Webley apibūdinamas kaip folko, eksperimentinės bei alternatyvios muzikos kūrėjas. Kai kas jį mėgina sieti su Dark Cabaret muzikos stiliumi. Savo karjerą pradėjo kaip Amerikos gatvės muzikantas, tačiau dabar jau pasiekė (nedideles) sales.

Jo muzikos komponentai – akordeonas, dainų tekstai ir paprastos ”širdingos” melodijos. 4 savo albumus Jason Webley išleido su leidybine firma ”Springman Records”, paskui įkūrė savo studiją ir albumus parduoda internetu bei koncertų metu.

Vikipedija sako, kad koncertinių turų metu Jason Webley įprastai su savimi ima tik gitarą,akordeoną bei butelį degtinės, pripildytą įvairių šalių monetomis.

Pirma radau, kad Jason Webley gros Varšuvoje, Gdynėje ir Krokuvoje, tačiau štai Paulius pranešė, kad jis bus ir Vilniuje! Taigi, Jason Webley gros rugsėjo 19 dieną „Baltuose drambliuose“.

Kai Jason Webley koncertavo Vilniuje praeitą kartą, aš buvau kažkur išsitrenkusi. Bet visiškai juo įtikėjau pamačiusi, kaip jis dainuoja „Kaip gražu miške”. Žadėjo pakartoti.

O kadangi muzikantas mažai žinomas, pridėsiu dar vieną gražiai atliktą gražų klipą

 

 

Šį straipsnį parašė Aistė Paulina

Daugiau visokio meno ant virtualaus padėklo:

Share

About the Author

Aistė Paulina
Daugiau visokio meno ant virtualaus padėklo:

9 Comments on "Jason Webley Vilniuje, rugsėjo 19"

  1. Kad rugsėjo 19 Jason Webley gros Vilniuje, vėl Baltuose drambliuose: Sept 19 – Vilnius, LITHUANIA – Balti Drambliai (http://www.jasonwebley.com/index.html)

  2. Įdomus tipas. Kažkoks miksas tarp Waitso ir Levellers 😉

  3. iš tikro sunku sieti jį su kabaretu bendrai,dark cabaretu ?na..nžn. na.. aš pats niekaip nesugebu jo beklausydamas į tą sodą patekti, o jei kas paimtų už rankos ir nuvestų, tai obuolio, tokio sultingo-kabaretiško nerasčiau, nes kad ir kiek tam stiliui leisčiau lūžti iš rėmų, formatų, tačiau vis tik įsivaizduoti šitą atlikėją spektaklyje, klajonėse kabareto labirintuose yra sunku. tačiau gal tik man. O gal tiesiog aš per didelis snobas sieti europietišką kabaretą su Amerikos kabaretu, kur visų pirma jis asocijuojasi su džiazu,
    Taip pat, tikiuosi kad autorė ant manęs neužpyks, tačiau nepraslydo man taip lengvai straipsnelis „dark cabaret.Teatrališka muzika“ kad ir ką rašo wikipedija, tačiau sieti dark cabareto su Kurt Weill,ar Bertolt Brecht taip tiesiogiai nežinau ar galima.tik Labai labai minimaliai manau,tačiau man patinka fantazuoti, todėl mišrainė iš mulen ružo ir dark cabareto stiliaus labai patiko,ačiū Aistei.

    • Įsivaizduoju, kad esama daug gilesnių už mane dark cabaret žinovų, tačiau ar tik ne amerikietė Amanda su savo Dresden Dolls yra viena iš ryškiausių šio stiliaus žvaigždžių? Beje, ant tos pačios Amandos „kliapo“ puikuojasi užrašas Kurt Weil. Tik dėl to, o ne dėl Vikipedijos, puoliau pažindintis su Weilio muzika ir tikrai manau, kad įtakų čia gausu.

      • So…..be abejo, kad yra-kažkiek, juk niekas nevyksta šiaip sau, o susapnuota būna labai retai, tad ir Dresden Dolls pasaulėžiūra, ta ką jie groja-muzikos stilių,kabaretą jų galvose turėjo kažkas suformuot, tačiau mano nuomone, tas jų muzikos stilius yra labiau punkrokas-punkpopas-pasižymintis paprastumu, energingumu, lengvumu-kiek įmanoma to stiliaus muzikoj ir tt..Tačiau įvaizdis-apranga,sceninio įvaizdžio detalės, teatrališki, originalūs pasirodymai, prasmingi dainų tekstai su ironija ir sarkazmais,tai va ta kita dresden dolls pusė ir yra tas šio laiko vadinamas dark kabaretas. Todėl manau to stiliaus galutinis susiformavimas,kokį mes matom yra vienodai proporcingas abiem pusėm, kaip žinom dark kabaretas atsirado prieš keturis dešimtmečius, o punkrokas ir labai panašiu laiku, todėl manau tiesiog buvo būtina siekiant kažko naujo, vardan populiarumo, turimą muzikos stilių aprengti kažkuom dar,todėl senas,geras pamirštas kabaretas buvo puiki altenatyva, taip atsirado toks muzikos stilius, O jei kalbant apie tuos,kuriuos iš tikro suformavo K.Weillio kūryba,o įtakų ne gausu, o jos lipte lipa per kraštus, tai būtų Norvegų džiazo muzikantų kolektyvas “ music for a while „.

        • Pati Amanda savo muzikos stilių vadino būtent „brechtiškuoju kabaretu“. O priesagą „punk“ prie įvairios terminijos (nebūtinai muzikinės) man patinka siieti su DIY (do it yoursef) ideologija – tiesiog darai ir „nesiparini“, iš ten ir lengvumas bei energingumas. Norvegus paklausysiu, ačiū 🙂

  4. Dar karteli pasiklausiau Jasono 😀 , its a snapshot of the moon ir kagi- visai fainas tas jo darbelis „elevent saints“ , toks labai tiktų kokio senamiesčio nerūpestingoje bohemiškoje kavinukėje 😀 kurioje renkasi neatrasti menininkai, poetai, aktoriai ir šiaip tokie ne formatai, kurie patys savęs nesupranta, aišku jie niekada neturi pinigų, bet kavinukės savininkas būtų toks pat bohemietis kaip ir jie, ir jie visi kartu skandintų kavinę skolose 😀

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos