Dark Side Of The Rainbow

Nežinia, kam tai šovė į galvą pirmam, tačiau jau apie kokius 1995 internetuose pasklido gandai, kad Pink Floyd albumas „Dark Side of the Moon“ yra visai ne apie tai, apie ką visi galvoja. Sąmokslo teorija buvo paprasta: psichodelinė grupė sukūrė albumą, kaip muziką psichodelinei pasakai apie Ozo šalies burtininką. Ir dar ne šiaip kokiai nors pasakai, o labai konkrečiam 1939 metų filmui – „The Wizard of Oz“, apie kurio kūrėjus, beje, jau ir be jokių Pink Floyd galima susidaryti labai įtarią nuomonę.

Pink Floyd mėgėjai įsirašydavo filmą į video kasetę, tinkamu momentu pasileisdavo plokštelę ir imdavo medituoti, žiūrėdami vaikišką pasaką ir klausydami psichodelikos. Sinchronizacija buvo tokia akivaizdi, kad niekam, nors kartą pamačiusiam, nekildavo abejonių: Pink Floyd kūrė muziką pagal filmą. Ir tą susinchronizuotą filmą fanai, remdamiesi filmo ir pačių Pink Floyd albumų pavadinimais, apkrikštijo kaip „Dark Side of the Rainbow“, „Dark Side of Oz“ arba „The Wizard of Floyd“.

Aišku, vėliau išplito pačių Pink Floyd narių įvairūs pasakojimai, kad viskas čia buvo netyčia. Savaiminis sutapimas. Žinoma, kad tokia rimta grupė negalėjo pripažinti, kad jų tokia rimta muzika yra sukurta pagal vaikiškus filmukus. Gal ir išties ji ne pagal vaikiškus filmukus, gal ir išties čia kažkoks sutapimas. Man, žinote, visai tai nesvarbu. Jūs pasižiūrėkit, ir jums taip pat bus visai nesvarbu. Tiksliau, pasižiūrėkit ir tuo pat metu pasiklausykit.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

1 Comment on "Dark Side Of The Rainbow"

  1. Metallem | 2011 08 30 at 22:17 |

    Tai čia, taip gaunas, kad ryšium su visu šituo briedu, kažkaip išaiškėja, kodėl pinkai buvo mėgstamiausi mano vėlyvoje vaikystėje 😉

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos