W.A.S.P. ir Shadowside Vilniuje

Na gi buvom W.A.S.P. koncerte. Vyko Forum Palace, toje nedidelėje salėje, kuri buvo sausakimša žmonių. Koncertas buvo labai smagus, gal tik chroniška visų lietuviškų koncertų salių bėda trikdė – garsas prastai sureguliuotas, o akustika tragiška – aukšti dažniai virsta cypimu ir džeržgimu. Nors visgi ne taip baisu, kaip paprastai būna kokioje nors Siemens arenoje ar Ledo rūmuose (pastarieji turi tokias rezonuojančias skardas, kad net klaikusis Siemens, palyginus, atrodo neblogai). Tuo tarpu vienintelė salė, kur akustika buvo sutvarkyta – Sporto rūmai – vis dar užkalti.

W.A.S.P.

Bet ne apie tai. Blackie Lawless vis dar gyvas, staugus ir linksmas. W.A.S.P. vis dar valdo. Nors dauguma šią grupę gerokai primiršę, tad grojant didžiausius hitus, matėsi, kad liaudis nesugeba padainuoti net „I wanna be somebody, be somebody soon“ – neatsimena teksto, tad Blackie užrėkia į mikrofoną „I, !!!“ ir laukia, o publika didesne dalimi šiaip rėkia, nes nežino, ko tas Blackie nori. Blackie vėl – „I, wanna!!!“ – ir visi nežino, ką dainuot vėl 🙂

Bet ir tai nesvarbu. Svarbu, kad buvo linksma 🙂

„Babylon is burning“ – bene pirmas jų klipas per kokius 10 paskutinių metų, tai ir gabalas iš bene paskutinio jų albumo – šis, atrodo, pernai išleistas (tingiu tikrintis, jei kas – pataisykit). Visai neblogas. „Babylon is burning“ gabalas irgi buvo koncerte, nors aišku, matėsi, kad labiausiai visus veža legendinis „Wild Child“ – būtent pastarąjį grojant, publika realiai pašėlo.

Šiaip, jei kas buvot ar dar norit prisiminti – rašiau kažkada apie WASP, visi tame straipsnyje esantys gabalai (taip, ir čia minimas „Wild Child“, ir „I Wanna be Somebody“) buvo ir koncerte.

Shadowside

O apie apšildžiusią brazilų grupę Shadowside papasakoti galėčiau mažiau. Labai miela vokalistė Dani Nolden, su kuria vėliau persimetėm keliais žodžiais (pirkomės marškinėlius, nes patapom fanais). Vokalas jos stiprus, sodrus, beveik vyriškai skambantis, tiesa diapazono ribos gal ir jaučiasi. Grupę jos gerbėjai bando statyt į vieną gretą šalia tokių, kaip Nightwish ar Primal Fear. Youtube nieko geresnio neradau su Shadowside – vieną tik klipą, nors koncerte buvo gerokai stipresnių gabalų, su kuriais šie metalistai gali išpopuliarėti žymiai labiau – to ir norėčiau palinkėti. Brazilija akivaizdžiai tampa viena iš labiausiai metalinių pasaulio valstybių.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

11 Comments on "W.A.S.P. ir Shadowside Vilniuje"

  1. IMHO, Brazilija visad buvo viena iš metalinių šalių.

    o W.A.S.P., mano mokyklos laikų grupės, koncertą, pražioplinau… na ką padarysi.

    • Nu, nežinau. Sepultura – taip, kažkokiais sunkiai įtikėtinais būdais sugebėjo prasimušt. Bet šiaip tai nepastebėjau, kad labai ten daug būtų visko, bent jau lyginant su kokiais amerikonais, britais, vokiečiais ar skandinavų šalimis.

      O aš galvojau, kad apie WASP koncertą visi ir taip žino. Būčiau paskelbęs. Matyt, reiks kitą kartą nedaryt nepagrįstų prielaidų ir viešint, jei kur nors apie ką gero nugirsiu.

      • Aidas Puklevičius | 2010 12 08 at 12:46 |

        Angra, Krisiun, Korzos, Sarcofago, Aquaria, Andre Matos, Greensleeves, Mindflow, Shaman, Khalice, Eterna, Dynahead, Before Eden, Akashic… Kaip daugiau į progressive linkęs mažiau tegaliu vardyti sunkesnius požanrius, nors ir jų, manding, pakanka. Aišku, lyginant pagal metalo grupių skaičių vienam nacijos gyvo svorio kilogramui brazilams dar tolokai iki, sakykim, suomių 🙂

  2. Dėl tos akustikos. Visada dėjau ant Siemenso, kol… nepatekau į Jean Michell Jarre koncertą ten. Skambėjo fantastiškai.

    Visada šventai tikėjau, kad Mulen Ruže tiesiog negali būti normalaus garsas. Kol… berods, Dissection ten buvo?..

    Vapsvose šįkart neišėjo sudalyvaut, ale prieš keletą metų labai smagiai Rygoj susiklausė. Atrodo, ten Crimson Idol teminis turas buvo, ar kažkas tokio, tai labai gerai projekcijos su setlistu suderėjo. Nors kaip pastebėjo kolega – „dar niekada nebuvau metalovam konce su tiek fonogramos“ :DDD Kokia situacija buvo Vilniuje?

    • Visada stebiu dėl fonogramizmų. Įtarimų visokių nuolat kyla, nors šiaip tai, sprendžiant pagal tai, kaip ir ką mačiau/girdėjau – lyg ir nebuvo fonogramos. Buvo tik keisti gitarų kaitaliojimai ir besikartojantys Lawlesso bandymai kažkur pasislėpt nuo žiūrovų. Nors bbž, su tais glem-metalais tikrai ne visada žinai, ko galima tikėtis – vokalas vienu momentu sukėlė man įtarimų, nors kita vertus, kai jie trise dainuoja, tai irgi bbž.

      O dėl garso – tie džeržgimai ir cypimai atsiranda, kai kyla rezonansas su kažkuo iš instrumentų bazinių dažnių ar dar blogiau – su kažkuria iš harmonikų. Jei nekyla rezonanso – neatsiranda, būna tik dažniai netolygumai, kurie kompensuojasi jau žymiai lengviau (t.y., net nesudėtingo buitinio ekvalaizerio dažnai pakanka). O jei būna geras garsistas ir tinkama aparatūra, tai kartais sugeba išfiltruoti pakankamai gerai, kad akustika nežudytų netgi baisiausioje salėje.

      • vakar buvau wasp ir shadowside.jokiu fonogramu nebuvo.pimoj eilei buvau prie wasp bosisto.aisliai matesi,kad nei jis ,nei BL jokio kokteilio nedare.pats 11 metu atvargau ant klepo,tai skiriu.aiskiai matesi,kur ieina,kaip dzyrina ir t.t.
        jokiu komentaru anksciau nerasiau.tai ir nesikartoju.neskieskit miltais.

  3. vakar buvau wasp ir shadowside.jokiu fonogramu nebuvo.pimoj eilei buvau prie wasp bosisto.aisliai matesi,kad nei jis ,nei BL jokio kokteilio nedare.pats 11 metu atvargau ant klepo,tai skiriu.aiskiai matesi,kur ieina,kaip dzyrina ir t.t.

  4. mum tai koncertas faktiskai ir baiges po Wild Child 😀 O Shadowside stebetinai patiko, ir mergyca ju labai faina, nu tai ir mes fanais patapom – lakstem neblaivus ir su hudziais, be cento, BET SU HUDZIAIS

    • Man atrodo, visi laukė to „Wild Child“ ir visiems tai buvo vinis. Gal dėl to, kad tai vienintelis WASP gabalas ir vienas iš metalo ir roko gabalų, transliuotų per TV vėlyvuoju sovietmečiu (gal kokiais 1988 ar pan., berods per Vzgliad laidą iš Maskvos, kur šitą gabalą parodė, kaip tipo kažkokį šlykštų degeneracinį roką) – taip daugeliui ir užstrigo. Vakaruose tuo tarpu didesniu vinim turėtų būti tas „I wanna be somebody“.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos