Coroner – dar vieni iš senai užmirštų

Viena iš įdomiausių, bet jau seniai užmirštų europinio thrash/death metal grupių – teutoniško metalo žvaigždės Coroner. Kažkada metaliūgiškoje scenoje jie buvo gal net ryškesniais, nei Sepultura ar net Metallica. Bet kai Metallica darė biznį, šie bandė vaizduoti meną. Taip ir liko užmirštais.


Coroner buvo vienais iš tų, kurie bandė gitaromis groti kažką panašaus į klasikines simfonijas. Kaip tik apie 1980-1990 buvo susidariusi gan ryški tokių klasikinės pakraipos srovė, rimtesnėms grupės vos ne gero tono požymiu buvo bent jau kokios nors aliuzijos į kažką iš klasikų. Žinoma, labiausiai nuvalkiotu tapo Bethovenas su IX simfonija, bet kliuvo ir kitiems – nei Verdis, nei Rosinis, nei netgi popsiškas Mocartas neišvengė naujų interpretacijų. Kita vertus, kai kurios grupės ne tiek imdavo melodijas, kiek bandydavo kurti kažką savito, bet persunkto vis ta pačia barokinės, renesansiškos, o vėliau ir viduramžiškos muzikos dvasia. Coroner gal priskirtini tokiems savitesniems.

Beje, ar nesijaučia, kas darė tokią didelę įtaką lietuviškai Katedrai – bene pirmai mūsiškei grupei, paminėtai užsienio leidiniuose (beje, ne bet kur, o „Metal Hammer“)? Žinoma, kad tie patys Coroner 🙂

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

9 Comments on "Coroner – dar vieni iš senai užmirštų"

  1. Nuo kada Coroner – teutonai? gi šveicarai 🙂 Beje, kaip rašo Metal archives, atsikūrė.

    • Ai, nu jo, jo, supainiojau, klaida. Atsiprašau. Taip, šveicariškas metalas, tfu tu, koks aš durnas, o svarbiausia, kad dar šiandien kapstinėjausi ir skaičiau, kad šveicarai, dirbę tech. personalu pas Celtic Frost…
      I disapointe me.

  2. Nori įsitvirtinti Google? 🙂

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos