Morbid Angel – Dominate

Morbid Angel – dar viena grindcore grupė, savo greičio psichozėmis gal ir atsiliekanti truputį nuo Napalm Death, bet užtat gerokai melodingesnė. Aišku, irgi – tiems, kas girdi 🙂

Štai vienas, gal ir ne labiausiasis (koks Rapture iš albumo Covenant mane veža labiau), tačiau melodingesnis ir paprastesnis gabalas – Dominate iš albumo Domination. Gaila, nepavyko rasti klipo – kažkuriam gan detaliai buvo galima pamatyti pirštų darbą – jų net nesimato.

Žemiau – tas pats gabalas, bet jau tikras cirkas, įrašas darytas Morbid Angel koncerte: Pete Sandoval vibrato mušamaisiais. Taip taip, mušamaisiais, o ne gitaromis (kurios fone aišku irgi girdisi – irgi su tais pačiais nesveikais greičiais):

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

8 Comments on "Morbid Angel – Dominate"

  1. Kojom gražiai kalatoja Pete. Rankomis – tai matos kad iš jėgos bičas dirba.
    Antra vertus, jis vienas pirmųjų būgininkų, kuris ir pradėjo naudoti muzikoje blastbeatą. lenkiu savo galvą… 😀

  2. ai, bet Morbid Angel vadint grindcore grupe – tai jau įžeidimas 😀

    • O kuo tau ne grindkoras?

      • grynų gryniausias kanoninis ir klasikinis Death metalas.
        ir apskritai, apart to , kad Pete Sandoval dar laisvalaikiu pagroja grindą grupėje „Terrorizer“, MA daugiau sąsajų nelabai turi su grindu.
        Va Neipalmdyč – ten tai grindo krikštatėviai.

        • Nu, žinai, čia jau mes pereisim į religinius pezalus, bet man taip atrodo, kad nors Morbid Angel ir senesni už patį grindcore žanrą, būtent jie yra vieni iš pačių ryškiausių grindcore monstrų, išaugusių iš death metal ribų (t.y., jau ne stilius apibrėžia juos, o jie patys apibrėžia stilių).
          Ir kai pats death metal stilius liko kaip šiurkštesnis ir greitesnis thrash (plg. su Death, Pestilence, Entombed ar net Cannibal Corpse), kardinalų šuolį padarę Morbid Angel labiau atitinka grindcore: būtent čia atsiranda tas kardinalus pokytis, kur jau ne šiaip greitis, o toks tarpusavio susiderinimas, kur visa grupė groja, kaip vienas supersudėtingas instrumentas, t.y., tai, kas būdinga ir Napalm Death ar Carcass. Na, supratai, apie ką aš 🙂
          Labai panašiai, ir lygiai ta pačia kryptimi iš death metal rėmų išaugo ir vos pasirodę Napalm Death, kuriuos ir galėtume pavadinti ryškiausia grindcore grupe. Būtent todėl turiu gal ir kontraversišką, bet stiprų įsitikinimą, kad Morbid Angel, nors ir būdami vienais iš death metal kūrėjų (bei death metal mėgėjų pateikiami, kaip death metal atstovai), visgi yra grindcore atlikėjai visame gražume 🙂

          • Na, čia jau susiduriame, kaip kiekvienas suvokia tą ar kitą žanrą. Man grindcore – tai bardakas, išaugęs iš punkrock/hc scenos ir įgavęs vieną kita death metal elementą (tokį kaip growlas ir blastai). Grindas būtent ir pribloškia savo triukšmo siena.
            Deathas gi – pakankamai melodingas, turintis griežtą struktūrą, galima netgi sakyti – kanonus – stilius. Ir, nors tiek grinde, tiek deathe naudojami tie patys elementai (growlas, blastai ir t.t.), bet yra skirtumas, kaip tai yra naudojama.
            Nežinau, ar aiškiai išsakiau savo mintis, bet whatever – ar MA grindas, ar defas, tai tikrai nenuvertina grupės reikšmės šiuolaikinei sunkiai muzikai.
            beje, man labai sunku postringauti apie dalykus, kuriuose nelabai ką galiu pasakyt – t.y. apie grindą. va jei apie blacką pašnekėtume… 😉

            • Na, iš kur istoriškai išaugo kas – tai tik istoriniai dalykai. Problema sistematikoje – greičiau tame, kad neišeina nustatyti ribų, tad kai atsiranda tikra supergrupė, arba ji tampa stiliaus sinonimu (kaip Napalm Death), arba jos tiesiog neišeina sutalpinti į vieną stilių (kaip Morbid Angel).
              Nors taip, iš kito taško žiūrint, ne techniniu, o melodiniu, idėjiniu požiūriu – ko gero tu teisus: Napalm Death išties atėjo į metalo sceną, kaip absoliutūs eksperimentuotojai, viską darantys atbulai, tuo tarpu Morbid Angel – kažkur giliai laikosi senųjų kanonų, paveldėtų iš thrash ir netgi iš heavy.
              Nuostabu, kad skirtingai ėję, taip suartėjo 🙂

          • galų gale, mes turbūt skirtingai suvokiam death ir grind sąvokas.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos