Sekmadienis ir serialų muzika

Sekmadienį labai tingu rašyti apie ką nors. Todėl stengiuosi parašyti po pastraipą kas dieną, bet nedažnai išeina. Šią savaitę neišėjo. Tačiau ne tame esmė. Pamenat senus gerus laikus, kai serialams muziką kurdavo specialiu užsakymu? Ne tiesiog pasigriebdavo visą The Who diskografiją ir atskirą gabalą pritaikydavo kiekvienam spinoffui? Lygiai kaip išgirdus, kad Led Zeppelin „Kashmir“ yra pavadinamas Godzilos soundtracku, lygiai taip išgirdus, kad šitas

yra „o, čia gi CSI“, norisi tokiam Captain Obvious (jis visuomet kambaryje, vienu ar kitu pavidalu) nuplėšti galvą ir sukišti į subinę. Čia yra savistovūs vokaliniai instrumentaliniai ansambliai su savistoviais kūriniais. Serialų prodiuseriai tiktai nusiperka teises į juos ir sukiša į bukų vartotojų makaules sąsają tarp gero kūrinio ir serialo be išliekamosios vertės.

Vienas bičiulis labai mėgsta prieš eidamas į miestą (arba kitą rytą) klausytis šito – iki apsivėmimo.

Šį takelį parašė toks Mike Post ir Pete Carpenter, abu užsiėmę būtent tuo verslu – kūrė muziką TV serialams. Ir visai neblogą muziką kūrė – Mike Post gavo kelis Grammy, Emmy ir t.t., Pete Carpenteris, kita vertus, liko su mažesne rinkos dalimi ir puslėviais serialais, tokiais kaip „Bewitched“. Krūtais serialais laikau tokius, kuriuose vyrai buvo plaukuotomis krūtinėmis, o moterys – guminėmis šukuosenomis ir ryškiai raudonomis lūpomis ir per kuriuos reklamuodavosi bent viena milžiniška korporacija. Tokie kaip „Cobra“ su Michael Dudikoff, kuris turėjo vadintis „Viper“, bet Chrysler padavė serialo kūrėjus į teismą. Pagrindinis veikėjas, mat, vairavo Shelby Cobra, o Dodge Viper turėjo būti pagrindinis kito kanalo kuriamo serialo (taip, serialo pavadinimas – „Viper“) pagrindinio veikėjo automobilis. Panašus serialas buvo Magnum, P.I., kurį rodė ir pas mumi. Ten pagrindinis veikėjas vairavo Ferrari. O muziką sukūrė tas pats Mike Post. Tiesa, muzika nebuvo labai įspūdinga. Jei jau kalbame apie korporacijas, negalime nepaminėti Bell Helicopters su antra pagal krūtumą visų laikų serialo melodija: Airwolf.

Tačiau geriausia, be išlygų, yra legendinio serialo legendinė atsklanda. Sukurta kompozitoriaus Jan Hammer, šita melodija geriems dešimčiai metų ėmė simbolizuoti seksą, narkotikus, krūtumą, Ferrari, ginklą ir ženklelį ir visus kitus jėgovus dalykus. Serialo net nepristatinėsiu, nes nėra ką čia pristatinėti. The best cop show ever.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Y0MEtBQb2yM#t=10s

O pabaigai – įrodymas, kad Jan Hammer nebuvo koks pastumdėlis. Nes su Al di Meola pastumdėliai negrojo. Ėt, tie laikai, kai muzikantai kūrė muziką serialams…

Šį straipsnį parašė Leo Lenox

Rašau tinklaraštį savo malonumui. Šiame jėgovame projekte laikas nuo laiko parašau po straipsnį apie visokiausią muziką, kad galėtumėte skaityti ir džiaugtis prasmingai praleistu laiku prie kontiūperių ekranų. Čia – tik sekmadieniais, tik Leo Lenox Sunday Column. Beveik.

Share

About the Author

Leo Lenox
Rašau tinklaraštį savo malonumui. Šiame jėgovame projekte laikas nuo laiko parašau po straipsnį apie visokiausią muziką, kad galėtumėte skaityti ir džiaugtis prasmingai praleistu laiku prie kontiūperių ekranų. Čia – tik sekmadieniais, tik Leo Lenox Sunday Column. Beveik.

1 Comment on "Sekmadienis ir serialų muzika"

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos