Išimtinai tik metalo mėgėjams

Metalistė su gitara

Čia vaizdus pavyzdys apie tai, kaip vyrus jaudina moterys, mėgstančios gitarinę muziką. Komentarų nereikia. O kaip moteris jaudina vyrai, grojantys gitara - visiems pasako Antonio Banderas vardas: šį netgi teliko ekrane pamačiusios, panos sudrėksta momentaliai vien todėl, kad jis visad su gitara, kuri yra žvėriškas afrodiziakas, nenusileidžia Viagrai, tačiau puikiai tinka abiem lytims

Tokia tema išpuolė kažkaip – ką galima nustatyti apie žmogų pagal tai, kokią muziką jis mėgsta, o kokios negali pakęsti.

Ir ką jūs manot, jei bent truputį pagalvoji – taigi akivaizdu, kad Punk Rock mėgsta pankai ir šiaip ant visko padėję anarchistai, rusišką estradą – sovietukai, nykią klasikinę muziką – silpnoko proto snobai, kuriems pro vieną ausį įeina, o pro kitą išeina, svarbu tik kad bilietai būtų brangūs, o visokį fufelišką popsą labiausiai mėgsta paprasti durniai. Elton John ar Bryan Adams mėgsta visokios vidutinybės, Pink Floyd – senstelėję hiparikai, o kokius nors bitlus – išvis kažkokie istoriniai nesusipratimai. Elektroninę muziką mėgsta visokie technopatai, besikrapštantys varikliuose ir kompiuteriuose, liaudies dainas – nukvakusios megztos beretės, o disco – paviršutiniški tūsavonių mėgėjai.

Visame tame muzikos kontekste ypatingai įdomūs yra metalistai: jie pasižymi aukštu intelektu, nes tai sudėtinga muzika, nelabai suprantama primityvios psichikos žmonėms, jie pasižymi gebėjimu struktūruotai analizuoti įvairius dalykus, nes kitaip ir šios muzikos nesuprastų, jie pasižymi ir sugebėjimu nestandartiškai mąstyti, nes metalas – būtent tokia, nestandartinė muzika.

Taip, aišku, yra ir išimčių, tikrai žinau, kad retkarčiais būna žmonių, kurie visiškai neturi klausos, mėgsta kokią nors Britney Spears, Rytį Ciciną, Andrių Mamontovą ar Borisą Grebenščikovą, tačiau visvien pasižymi šiokiu tokiu intelektu. Bet kaip sakoma, išimtys nepaneigia taisyklės: intelektualai mėgsta normalią muziką – pradedant Heavy Metal bei Hard Rock ir baigiant Death Metal bei Grindcore, trumpai tariant – metalą (taip, aš sąmoningai traukiu į tą kategoriją ir Hard Rock, kaip stilių, kuris visą metalą pagimdė). O jei žmogus metalo nemėgsta, tai paprastai galima išsyk pasakyti apie jo žemą intelektą ir paprastai nesuklysi.

Mihai Sorohan, gitaros mokytojas

Mihai Sorohan

Beje, net ir darbdaviams visai verta turėt omeny: atrankos metu galima nekaltai paklausti būsimo darbuotojo, kokią muziką jis mėgsta, ir jei anas pavardins kelias metalo grupes, tai išsyk galima pasidaryti išvadą, kad žmogus struktūralus, protingas, galvojantis apie savęs ir įmonės tobulinimą. O jei nepavardins – tai reiškia, kad neapsišvietęs ir nykus, darbui netinkamas, nesavarankiškas ir kvailas.

Dar daugiau, jei žmogus pasako, kad metalo jis nesupranta ir negali pakęsti, tai išsyk galima užtikrintai tarti, kad jis yra tiesiog eilinis pacukas, neturintis klausos ir mėgstantis visokias čiastuškes, į kurių taktą gliaudo siemkes, sėdėdamas ant suoliuko ir užsigerdamas bambaliniu surogatu, kuris jau pirmą darbo dieną užgers ir antrą dieną neateis dirbti.

Darius Gylys, gitaros mokytojas

Darius Gylys

Taigi, kad nepasirodyčiau kažkam galaslovnas (lietuvių kalbos talibanas sako „nuogastiklainiškas“), štai jums ir prašom, pavyzdėlis: metalistai, paskaitę Rokiškį Rabinovičių, gitaros kursuose gauna apsilankymų už dyką, o nemetalistams viena tokia pat pamoka kainuoja 40 litų. Ar žinot, kodėl? Todėl, kad metalistai mąstyt sugeba, įsimena, kaip pirštus laikyt, kaip grot ir taip toliau, o tie, kas nemėgsta metalo – tai jiems nors kuolą ant galvos tašyk, praeina mėnesiai, kol išmoksta varganai sugrot dainą iš vieno akordo ir nepataikydami ritmo. Tai susiję tiesiog su intelektiniais žmonių gebėjimais ir labai gerai paaiškina, kokie žmonės išrado rusiškas čiastuškes.

Čia kad patys įsitikintumėt faktais, patikrinti ir patikimi duomenys iš gitaros studijos „Noriu Groti„:

  • Gitaros pamokos, oficialios kainos – http://www.noriugroti.lt/kainos
  • Mokinių lygis nuo 0 (net gitaros nelaikę rankose) iki belenkokio (moka soluot, nori pagerinti improvizavimo gebėjimus ar pan.)
  • Pamokos vyksta naujoje gitaros studijoje Žemaitės g. 26 verslo centre, Vilniuje
  • Pamokos kaina metalo mėgėjams: 0 litų – http://www.uzsirasyk.lt/noriugroti
  • Pamokos kaina nemetalistams: 40 litų
  • Pamokos trukmė – 1 valanda
  • Nuosavą gitarą turėti nebūtina, studija duoda savo
  • Pasiūlymas metalistams galioja iki 2011-06-01 (iki tol reikia užsibukinti, pati pamoka gali būti ir vėliau)
  • Pamokas veda užkietėję Heavy Metal ir Hard Rock gitaristai:

Kad maždaug susidarytumėt įspūdį, štai gitaros guru Dariaus Gylio grojimo pavyzdys (aiškus klasikinio thrash ir speed fanatas):

Always Loved That Motor by gee_lee

O čia – gitaros guru ir kompozitoriaus Mihai Sorohan grojimo pavyzdys (jo gabalai labai skirtingi, nuo industrial iki folk metal):

Mihai Sorohan – Biker Crusade by Mihai Sorohan

Taigi, kaip matom, puikūs ir profesionalūs gitaristai metalistams duoda pamokas už dyką. Aišku, čia viskas dėl to, kad susiginčijom kažkaip, užtrolinau aš visus, įskaitant ir gitaros studiją ir gavosi toks vat siurprizas jums, mano brangūs metalo mėgėjai. Aišku, čia viskas su išlyga, kad ne šiaip iš bet kur tie metalo mėgėjai, o tik iš Rokiškio, ta prasme, iš šito blogo atėję. Toksai vat malonus dalykas, kurio nusipelno išimtinai tiktai visokie metaliūgos.

Taip kad ponai metalistai (metalistai – reiškia, kad metalą mėgstantys) nepraleiskit dabar progos ir rezervuokitės pamokas, užėję į registracijos formą. O paskui keliaukit į šitą vat studiją Žemaitės 26 Vilniuje, taip gaudami nuo manęs ir „Noriu Groti“ puikų prezentą, kurio niekad negautų tokie žmonės, kurių mašinose sukasi Olialia Pupyčių kompaktai:

Nemetalistai, aišku, irgi registruokitės, tik jums pinigus reiks mokėt. Bet negalvokit, kad tai pinigai į balą. Čia bus pati geriausia babkių investicija jūsų gyvenime – pasimokę kelias pamokas, suprasit, kad verta tapti metalo mėgėjais ne dėl pinigų taupymo, o dėl to, kad tai kaip reikiant intelektą lavinanti muzika. Ir aš garantuoju, kad ta chebra išmokins jus ir proto, ir groti. Čia jei netikit, tai galit netgi pasidaryti IQ testą kur nors prieš gitaros pamokas ir po pamokų, tai pamatysit rezultato pagerėjimą (čia rimtas dalykas, pasitikrinę įsitikinsit). Ir, jei norėsit – galėsit netgi išmokti groti taip, kaip garsusis pasaulio stebuklas Mark Goffeney:

Tiktai aišku, jei esat nemetalistai, tai negalvokit, kad ką nors sugudrausit, apsimesit metalistais ir gausit pamokų už dyką, nes čia galima nuspėt, kad kas nors klausos neturintis sugalvos, kad žino grupę Metallica ir kad čia jau pasiekimas, kad kokį nors „Nothing Else Matters“ yra girdėjęs, ar ten kokių nors Guns and Roses pasiklauso kartais, vadinasi yra metalistas. Tokie bajeriukai nepraeis, tą galiu užgarantuot jums 110 procentų, nes panašūs „mėgėjai“ būna nieko negirdėję nei apie Slayer, nei apie dar ką nors, taip kad bus išrišti per 3 sekundes ir turės mokėti pagal dvigubą tarifą. Aš jums tai garantuoju, aš specialiai paprašysiu, kad su apsimetėliais būtų nesicackinama.

Nulinė kaina už gitaros pamoką – tik realiai metalą mėgstantiems, o visiems kitiems reiks mokėt pinigus.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

114 Comments on "Išimtinai tik metalo mėgėjams"

  1. metalas ir intelektas… nu gal kažkiek, bet dažniausiai stokoja kitų savybių ?

    kažkada „katedroje“ prie bao kabėjo toks užrašas:
    „servetėlių neturime, metalistai valykitės rankas į plaukus“

    😀

    • Vat, o jei rimtai, tai tas užrašas – irgi nestandartinis mąstymas. Išvis, reik pastebėti, metaliūgos labai dažnai turi tiesiog fantasmagoriškai stipriai išreikštą ciniško humoro pojūtį, šiuo atžvilgiu net ir medikus gal lenkia 🙂

  2. Korporaciniais sumetimais drįstame pastebėti, kad firmos nuomonė nebūtinai sutampa su Rokiškio nuomone, tačiau pasiūlymas sutampa.

    • Leiskite, gerbiama korporacija, paklausti. Kaip jūs sužinosite, kad aš iš Rokiškio blogo atėjęs? 🙂

      • skirtumas | 2011 04 28 at 13:45 |

        Nu bet jūs ir maumaz… 😉

        Geriausias būdas padaryti kitus žmones, ką nors žinančiais, yra duoti jiems ką nors paskaityti arba ką nors jiems pasakyti, arba parodyti.

      • Tai kad mes niekur kitur šito metalistinio pasiūlymo neskelbiam, tik Rokiškio pageidavimu. Jūs pamėginkite užsirašyti į pamoką (http://www.uzsirasyk.lt/noriugroti), ir pamatysite, kaip veikia Rokiškio lankytojų apskaitymas.

    • Jūs čia aišku, kad viską neigiat, prieš šitą pasiūlymą neigėt, dabar neigiat ir ateityje neigsit, bet dar pamatysit, aš viską jums įrodysiu.

  3. Nors paprastai būna atvirkščiai, Mihai Sohoran per lėtas heavy’is suėjo geriau, nei Gylio thrash’as. Kita vertus, su abiem gabalais nepersistengta. Čia geriau. 😉

  4. į darbą kelią nurodo GPS. originalu vienok:)))

    • Čia tam, kad milijonams vartotojų užsifiksuotų naujos studijos adresas 😀

    • Aš, ponuli, jums pasakysiu, kad jei turėčiau važinėt į darbą, tai man irgi reiktų GPS.

      • hmm?
        pamenu, kai 16 metų gavau teises, atsisėdęs į mašiną pradžiai kelias minutes turėjau apgalvoti maršrutą. bet tai dabar jau viskas vyksta automatiškai, nebent darbo vieta kasdien vis kita.

  5. igoris | 2011 04 28 at 11:07 |

    Šitas įrašas yra įžuli vartotojų diskriminacija, už tokius „biznius“ turėtų bausti. Vienus žmones išvadinti durniais, o kitus išaukštinti ir duoti nuolaidą yra vartotojų teisių pažeidimas.

    Visiems turi būti vienodos sąlygos, o ne tik metaliūgoms riebaluotais plaukais

    • Tai dabar galit mane kam nors įskųst, parašyt kokiai nors įstaigai, kad internetuose jus chamavotas chamiakas Rokiškis įžeidė ir diskriminavo, nedalindamas tamstai už dyką kokių nors pamokų dėl to, kad tamstos intelektas per žemas.

    • skirtumas | 2011 04 29 at 08:32 |

      TROLOOOLOOOLOOOOOOLOOOOOLOLOLOLOLOLOLLLLLLLLLLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;))))))

  6. skirtumas | 2011 04 28 at 11:33 |

    Trololololo!!! 🙂

  7. Tarp tagų pasigedau „humoro“ 🙂 Nors gal kažkiek tokios koreliacijos ir galima įžvelgti.

    Beje, bent jau Lietuvoje (bet Anglijoje irgi pastebėjau kažką panašaus) yra gana stipri koreliacija tarp metalistų, tiksliųjų mokslų mėgėjų, ir fantastų. Čia turbūt prie to paties 🙂

    • Taigi patsai tamsta esat mokslininkas astrofizikas ir užkietėjęs metalistas. Taip kad tamsta čia savaime tampate įrodymu ir patvirtinimu viskam.

      • Tai jo, aš dar ir fantastas tolkinistas. Žodžiu gyvas įrodymas, galėjai tiesiog dėti kaip nuorodą kur nors 😀

        Tik gitara negroju. Bet norėčiau išmokti. Tik va neišeina atsiteleportuoti į Lietuvą vardan tos nemokamos pamokos.

  8. Bet ir svolačius tu reklaminis 😀

    • Jau kas kas, bet tamsta tai ponuli tikrai negausit nemokamos pamokos, nes visi puikiai žino, kad tamsta metalo pakęst negalit ir jokios metalo grupės net pavadinimo nežinot, čia jau užtikrintai tamstai sakau, nes žinau, kad jūs kažkokiame pagoniškame bažnytiniame chore dainuojate satanistines giesmes, kurias vadinate kažkokie poezija ar tai kažkaip panašiai, kad tik prisidengtumėte, jog užsiimat nelegaliais dalykais. Tai, kaip sakoma, vieša paslaptis.

  9. O jau tagai!
    Borisas Grebenščikovas, andrius mamontovas, atranka į darbą, britney spears, bryan adams, darius gylys, death metal, elton john, gitaros kursai, grindcore, hard rock, heavy metal, intelektas, metalas, metalistai, metallica, mihai sorohan, muzika, pink floyd, punk rock, rytis cicinas, vadyba

  10. Sarunas Skyrius | 2011 04 28 at 14:59 |

    m/

    Metalistų gebėjimas (ar negebėjimas, nežinau, seniai Slayer klausiau) iš savęs pasišaipyti irgi šio to vertas:

    http://www.metalhammer.co.uk/news/real-or-not-real-possibly-the-best-heavy-metal-video-ever/

  11. Nu bet tu ir begėdis piarščikas, Rokiški… 😉 😀 😀 😀

    Peržiūrėjęs sąrašą, suvokiau, kad nevirškinu tik liaudies liurliodijų, disko-šmisko, Britney Spears ir Ciucio Ritino. Tai aš gerietis ar blogietis? Tipo ar mano pomėgis metalui mane reabilituoja už pomėgį Grebenščikovui?

    • Na, aišku, čia kadangi nepaneigėt savo pomėgio ir Borisui Moisejevui, apie kurį galima įtarti pagal potraukį Borisui Grebenščikovui, tai tamsta esate dabar beviltiškai sukompromituotas visam laikui, čia jau dabar netgi ir potraukis metalui nepaneigs šito.

      Dabar amžiams ant jūsų bus dėmė ir visi minės, sakys – „Grumlinas? Čia tas, kuris Grebenščikovą mėgsta?“

      Jums nereikėjo to sakyti, žmones dabar viską žinos ir neužmirš.

      • ėėė… eee… apir Borisą Moisejevą kalbos nebuvo, tai paneigti to, kas nebuvo teigta, yra išimtinio sunkumo dalykas, su kuriuo mumi nesusidorojo… 🙁 gėda mano (vietomis) žilai galvai, uj gėda…
        O kaslink Boriso Grebenščikovo – nu čia jau yra taip, kad „liubov zla, poliubiš i kozla“, juolab, kad tos meilės aš kaip ir neslėpiau, už ką savo laiku buvau virtualiai apspjaudytas kai kurių konservatoriškų ypatų 😉 tai taip išeina, kad kolegą Rokiškį, nežiūrint mano pagarbos jam, teks priskirti prie megztųjų berečių.
        Einu ant Jūtūbiaus Grebenščikovo klausytis, idant viskokies Rokiškiams diarėja nerviniu pagrindu prasidėtu, va! 😛

        • Mano beretė nemegzta, turiu gražią žydrą, išsisaugojęs iš senų laikų, taip kad nevarykit!!!1

        • skirtumas | 2011 04 29 at 08:37 |

          Iš ties tai viskas čia normaliai. Jei Patinka Grebenščikovas, katras yra pagyvenęs apšepęs stambus vyriškis, tai turėtų npatikti ir Moisejevas, katras irgi yra pagyvenęs stambus vyriškis. Be to Moisejevas gal net atsakytų į tą meilę kuo nors, ne kaip koks Grebenščikovas..

          • Nusišnekate mielaskaliega it kokis lenciūguotas metalistas, kuriam iš nosies ką tik mėgiamiausią auskarą nufirfino… Panašu, kad jūs Ciucio Ritino nuo Oziaus Ozborno nesugebėtumėte atskirti, bo abudu apvalainiai…

            • skirtumas | 2011 04 29 at 10:02 |

              Nu tai atsiprašau labai jau jei kuo įžeidžiau…
              O tai kodėl jums Moisejevas nepatinka?

              • O tai kodėl turėtų BŪTINAI patikti? Man nepatinka aibė dainorėlių, nuo kurių kiti drėksta, tipo Ciucinas, Džeksonas ar Lady Kaka. Tiesiog mano toks muzikinis… ėėė… eee… skoniu tai vadinti perdaug gal drąsu, bo mielaskaliga Rokiškis vėl ką nors tradiciškai nepkantaus pavarys, tai lai tebūnie mano muzikiniai pomėgiai. Tipo nuo Parpalų ar Cepelinų iki Grebenščikovo ar Bitlų.

              • skirtumas | 2011 04 29 at 10:36 |

                Nu taip. Rokiškio visi bijo.

                Aš va irgi vien todėl bijau pasakyti, kad jis čia visur nusišnekėjo šitame straipsnyje, kad negalima (NEGALIMA) sakyti kad žmogus durnius jei metalas nepatinka!!! Nepadarė jokio RIMTO tyrimo ir taip kalba!

                Visi metalistai yra banglai ir durniai. Jie tik geria alų ir žiūri kur kokį šampūną geresnį pirkti!

              • Nu metalas yra gerai, bet vien metalas… ką aš žinau, čia man sovietmetį primena, kai per radijų-televizijų lyriškjai-dainingas beigi ideologiškai teisingas sovpatriotines dainas varydavo ištisai, net per kokį koncertą „Linkim nusibaigti“
                Šiaip metalistai nėra vien durniai ar banglai, tarp jų net rokiškių pasitaiko. Bet čia greičiau mutacija kokia, kai alus su šampūnu gerom proprocijom suderinami, a?

              • skirtumas | 2011 04 29 at 11:15 |

                Prie ruso visi tokie banglai Rokiškiai būtų pristatyti kasti griovio Sibire! Ot buvo tvarka!

              • Vo-vo! Iš pradžių jį nukirptų, o paskui kastų griovį nuo va to stulpo iki pat pietų! Dainuojant iš radijo reproduktoriaus Levui Leščenko ir Josifui Kobzonui, kad iš proto išeitų…

              • Jūs ant manęs šlykščiai trolinat.

  12. saulegraza | 2011 04 28 at 16:45 |

    Afigienai (rock)

  13. Konkretaus muzikos stiliaus mėgimas su intelektu nieko bendro neturi ir negali turėti… Manyčiau, kad ne muzikos stilius, o jo kokybės suvokimas ir vertinimas (sugebėjimas groti, dainuoti LIVE) yra savotiška intelekto išraiška, bet ir tai negalima taip stipriai konkretinti…

    • Čia tamsta bandot dabar aiškinti, kad muzikos stiliaus mėgimas su intelektu nieko bendro neturi? Tai dabar pasakykit, kokią muziką mėgstat, tai visi tada galės išsyk pasakyt, ar tamstos teiginiai yra protingi 😀

      O jei rimtai, tai yra ir tas, ką sako – kokybės suvokimas, muzikalumas, tas kažkas, kas išties nuo stiliaus nelabai priklauso. Bet čia labai ilga tema būtų apie rimtąją muziką vs. komercializuotą popsą, klausą ir muzikinių skonių pasiskirstymus, priklausomai nuo techninio atlikimo ir kompozicinio sudėtingumo ir viso to atitiktį intelektui.

      Supaprastinus, visvien gaunasi, kad metaliūgos iš aplinkinės statistinės masės nemenkai išsiskiria intelektu. Taip kad visvien gaunasi taip, kaip gaunasi.

    • Ponuli, Legend yra NWOBHM klasika, legendos, neveltui jie taip ir užsivadino. Taip kad neabejokite, tamsta esat metaliūga, o dar ir užkietėjęs bei pakvaišęs, nes ribotai besidomintiems žmonėms šita muzika nežinoma.

  14. Leif Erikson | 2011 04 28 at 20:03 |

    Tamsta Rokiski, o jeigu patinka Interpol, HIM ir Rammstein? Nebus dykai?

    • Nu čia jau toks ribinis dalykas, kad aš, atleiskit, nesiimčiau kategoriškai spręst.

      Čia jau kaip sakant, ideologija prasideda truputį. Aš net ir Rammstein metalu vadinčiau tik su kai kuriomis išlygomis, o jau HIM ar Interpol – tai jau niekaip.

      Bet sakykim taip – kadangi tai nėra taip jau visai tolima nuo metalo (visos šitos grupės atsirado, kaip postmetal banga), tai manau, kad čia turit šansą apsimest metalistu, vieną kitą metalo grupę žinosit visvien. Pabandyt galima, o jei ir reiks sumokėti, tai juk visvien vertės 🙂

  15. „Ir ką jūs manot, jei bent truputį pagalvoji — taigi akivaizdu, kad Punk Rock mėgsta pankai ir šiaip ant visko padėję anarchistai, rusišką estradą — sovietukai, nykią klasikinę muziką — silpnoko proto snobai, kuriems pro vieną ausį įeina, o pro kitą išeina, svarbu tik kad bilietai būtų brangūs, o visokį fufelišką popsą labiausiai mėgsta paprasti durniai. Elton John ar Bryan Adams mėgsta visokios vidutinybės, Pink Floyd — senstelėję hiparikai, o kokius nors bitlus — išvis kažkokie istoriniai nesusipratimai. Elektroninę muziką mėgsta visokie technopatai, besikrapštantys varikliuose ir kompiuteriuose, liaudies dainas — nukvakusios megztos beretės, o disco — paviršutiniški tūsavonių mėgėjai.“

    Ar šitoms diagnozėms patvirtinti turi kokį nors šaltinį (atliktą tyrimą ar pan)? Ar tai tėra tavo sušikta stereotipiška nuomonė/eilinis nusišnekėjimas.

    (klausimas lengvas, užtenka parašyti „taip, turiu. čia yra linkas (nuorodos vieta). kitaip tariant, demagoginio bullshit’o nerašyk)

    • Ponas, jūs čia per daug sau leidžiat, reikalaudamas čionais nuorodų. Aš jums ne kokia nors Vikipedija, kad nuorodas dėliočiau. Aš pats savaime esu pakankamas autoritetas.

      Bet tiek to, imkit nuorodą ir tada pabandykit dar pasiskųst ir paneigt ką nors – http://rokiskis.popo.lt/2011/04/28/isimtinai-tik-metaliugoms/

      • Nematau tikslo paneiginėti debiliškų teiginių. Daug lengviau paprašyti, kad debilas pateiktų savo teiginių įrodymus. Jis to padaryti niekada negali, ir kiti iš to supranta, kad jis yra debilas.

        Pvz. Debilas pasakys: „Blondinės yra durnos“. Negi aš pulsiu paneiginėti tokią nesąmonę?

        Analogija: „Nykią klasikinę muziką mėgsta silpnoko proto snobai“

        • Tai jūs tiesiog pasakykit, kokią muziką mėgstat, tai mes čia tamstai išsyk parašysim diagnozę ir nereiks ginčytis ir neigti.

      • skirtumas | 2011 04 29 at 08:41 |

        TROLOOLOLOLOOLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLOLOLOLOOOLOLLLOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        Jų meid mai dei!!! 🙂

  16. Saulius | 2011 04 28 at 23:01 |

    kaip ir su spalvom… visiškai subjektyvios sapalionės neturinčios jokio realaus pagrindo.

  17. kadangi LR Lygių galimybių įstatymas draudžia diskriminaciją dėl lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų, amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės, religijos pagrindu teks kreiptis į Lygių galimybių kontrolierių dėl netoleruotinos diskriminacijos.

    • Taip, aš jus diskriminuoju dėl jūsų negalios – žemo intelekto. Kreipkitės ir skųskitės.

      Jei lygių galimybių kontrolierius pasakys, kad tai netoleruotina diskriminacija, pažadu, kad iš savo paties kišenės apmokėsiu jums asmeniškai gitaros pamoką, taip sulygindamas jūsų galimybes.

      • Jei jau jis (ji) taip pasakys, tai implikuos juridines pasekmes ir teks atsakyti įstatymų nustatyta tvarka. Taip paprastai, kaip tikitės, nebeišsisuksit.

        • Labai gerai, jūs tik skųskitės, skųskitės.

        • skirtumas | 2011 04 29 at 13:08 |

          Jei reiks tesinės pagalbos – prašau pasakyti. Padėsiu kuo galėsiu.

          Pats negaliu skųsti, nes kai kuris metalas man patinka, tai kaip ir neturiu tam teisės.

          Bet tą naglą Rokiškį jau seniai laikas pamokyti!!!

          • Laikais, kai Oksfordo profesūra ir kiti aukščiausi protai nerekomenduoja net gyvūnų – kompanionų įžeidinėti, Jūs leidžiate sau žeminti žmones. Tuom žeminate tik pats save.

    • skirtumas | 2011 04 29 at 13:14 |

      Žr. čia: http://mapofmetal.com/

      Man regis Disturbet tas anas gabals yra Nu Metal.
      Guano aipai eina ten pat. Kaip pats manai?

    • Nu, aišku čia su tamstos pomėgiais 🙂 Aš tai sakyčiau, kad mokykitės gitaros, nes gitarinę muziką juk mėgstat, tegul ir link Nu Metal esat linkęs 🙂

  18. giaras 🙂 Rokiški, dabar dar šampūnams nuolaidą pramušk :). Pagal tą patį požymį : metalinį protą :D. Ir dėkoui už muzikinį dienpos meniu – komentatoriams dar labiau.

    • Aš bijau, kad šampūno firmos neskaito mano blogo, taip kad nežinau, kaip čia gautųsi.

      Bet šiaip tai gera mintis, norėčiau, kad kokios nors firmos duotų nemokamo šampūno, kuriuo aš galėčiau plauti savo plikę, o tie metaliūgos, kurie dar turi plaukų – ševeliūras.

      Tai būtų labai geras įrodymas, kad metalistų protas toks didelis, kad jų galvos nemokamai plaunamos. Tokio fakto jau niekas negalėtų paneigti.

  19. Nu gal ne tiek šlykščiai, kiek pasišmaikštaudami trolinam 😉

    • Justas | 2011 04 29 at 15:44 |

      Per daug debilų metalistų teko sutikti, kad pripažinti, jog ta muzika kelia intelektą 🙂 Kita vertus, atvirkščiai teigti irgi neturiu pagrindo.

      • Kažkodėl čia niekas iki šiol nepriminė Obiko. Tuo vienu faktu būtų paneigęs visus mano išvedžiojimus.

  20. Ale taip ir norisi paprašyt diagnozės… 😀 😀 😀
    Nu davai, pons psichoterapeute, drėbk demoralizacinę plytą http://www.last.fm/user/Aiquen/library
    Kad megzta beretė – pati žinau, o kas ten dar pas mane smegenų nebuvimą išduoda?

    • Tai sprendžiant iš to, kad tenai pas jus pridėtas melejonas muzikos, tai jūs dar ir tuo didžiuojatės!

      • Koks melejons, pirmų 10 labiausiai klausomų neužtenka diagnozei?
        Šūds ne daktars iš tavi, kai abstrakčiai pablevyzgot – gudras, o kai konkretų pacientą apžiūrėt, tai jau panika. 😀

        • Jūs čia savo simptomatikų neafišuokit. Jūsų būklė labai prasta – tą ir reiškia tas melejonas jūsų prisirankiotų muzikų.

          Jus gydyti reikia, pajungus prie EKT aparato. Po kelių seansų visos muzikos išlėks iš galvos ir galėsit apsiriboti daina „Mama, mama“ iš kino filmo „Kin Dza Dza“.

          Ir jums nieko neduos, kad aš jums pasakysiu diagnozę, tokiems pacientams, kaip jūs, nėra leidžiama savo diagnozes žinot.

          • Ne, nu daktarėli, pasakykit – užsirašysiu ant kortelės, po kaklu pasikabinsiu, kad visiems iškart būt aišku, kas ir kaip. Gal tada vietą viešajam transporte užleis, ar eilėj prie pensijos pašte…

            • Tai aš gi ir sakau, tamsta sergat ir dar tuo didžiuojatės. Ar jūs norit, kad aš pataikaučiau jūsų ligotoms užgaidoms?

              • Taip. Manau, privalot. Nes antraip tapus viso pasaulio karaliene nepaskirsiu jūsų pročkrušystės ministru.

              • Jūs, malonioji, čia kam protą krušat?

              • Išsipisinėju, kaip visada. O tu kažko kito tikėjaisi? 😉
                Kažkaip kai tik pas tamstą užeinu – IQ krenta kokiu 80, ir norisi tik kandžiotis, ar bent muštis. Tu visas babces taip veiki?
                Baizevei, nustok čia daugiskaitą naudot, ar nori, kad mane asmenybės susidvejinimas ištiktų? Reikalauju būti tujinama!
                ___

                Ne, ok. Baigiam. Pasibrudinau, ir gana.
                Jeigu rimtai – nors, apart reklamos, šiame tavo įraše visiškų pezalų yra maždaug tiek, kiek ir logikos, bet esminei minčiai pritarių – nors tarp metalą klausančių idiotų netrūksta, bet protingų žmonių procentas aukštesnis, nei tarp _vien_klasiką_ mėgstančių. Kita vertus – mano „protingumo“ kriterijai ne visada sutampa su visuotinai priimtais…

                Žinai, neberašysiu aš tau komentarų. Neigiamai veikia psichiką.
                Nes nu.
                Manau, neverksi 😉

              • Taip, aš labai smarkiai veikiu moteris, nes esu ypatingas, moterys nuo manęs iš kroto praustosi, nes visaip.

                Tik pabandyk nerašyti man komentarų, čia tu šitaip tikrai nepasveiksi, bėgdama nuo ligos.

                O dėl reklamos – kaip sakant, ir kaimynams iš Popo padėt reikia, juk blogeriai blogeriams blogerius plauna, ar kaip čia pasakius – taip ar anaip, visi savi, vieni kitus pažįstam vienaip ar kitaip.

                Ir šiaip smagu buzą sukelt su kokias nors priepoliais kam papuola dėl ko papuola 🙂

  21. Aš klausau bliuzą ir visokias jos atmainas.
    Ir esu visiškai įsitikinęs, kad tai geriausias muzikos stilius 🙂

    • Ale ot koks jūs gudras, ir prasisukot labai taikliai, nes bliuzo aš neminėjau, o jei ir būčiau paminėjęs, tai visvien būtumėt sakęs, kad Led Zeppelin patys savo muzikos stilių vadino Heavy Blues ir kad Deep Purple bliuziškumu išvis niekas nei nesuabejotų, kas tik juos girdėjęs.

      Ir paskui aišku galima pridėt, kad per Hard Rock viso Heavy Metal šaknys yra bliuze, o tuo pačiu – ir visas metalas tėra bliuzo atmaina, ką kadais puikiai parodė kad ir Gary Moore. Ir taip toliau.

      Kaip sakant, čia negaliu kažko paneigt. Prigavot mane. Čia taip gaunasi, kad bliuzas – tasai patsai metalas beveik. Prasimušėt, žodžiu.

      Ta proga, kad taip pataikėt, čia jums perliukas, specialiai pasistengiau ieškodamas ko nors gero. Buvęs Accept gitaristas Wolf Hoffmann, „Blues for Elise“:

      httpv://www.youtube.com/watch?v=v8QtrY3iIg0

      • O tai ką tamsta apie jazz pavarytumėt? Čia prie kurios intelekto kategorijos? Nu smalsu nerealiai pasidarė…

        • Ponas, o jūs girdėjote kada nors džiazą? Ir jums dar kyla klausimas, kokie žmonės tokios muzikos klauso ir kokie tokią muziką kuria? Taigi akivaizdu, kad tie, kam ne visi namie! Čia gi pamišėliu reikia būt, kad tokį garsų kratinį mėgt, džiazas – tai tikras schizofrenijos atspindys!

          • Kažkada ir man tai buvo tik garsų kratinys. Bet netyčiom, seniai – dar pirmaisiais nepriklausomybės metais – papuoliau į vieną lievą koncertėlį, kurio finale nepasididžiavo ir pagrojo vienas iš lietuviško džiazo korifėjų (gėda tik nepamenu kuris tiksliai). Ir supratau, kad visokio to džiazo yr. Ir, kad džiazas gali vežti. Ir, kad nė velnio apie džiazą iki tol nieko nesupratau – vien tik sovietines klišės galvoje sukosi (сегодня он играет джаз, а завтра родину продаст). Ir dabar dar matyt nieko nesuprantu, bet yra kūrinių, kuriuos klausydamas jaučiu malonumą nuo tų subtilių muzikinių improvizacijų. Tądien mano metalo klausimas ir baigėsi ties Monowar’ais. Ir tikrai atsiras tokių kurie pasakys, kad tai buvo visai ne metalas. Nu bet ką padarysi – ir už diagnozę ačiū 🙂

            • Dar ir kaip veža džiazas, kai kažkaip įsijauti – tą tikrai žinau. Beprotybė visada tokia užkrečiama 😀

      • As jau berasydamas taip ir pagalvojau, kad metalas tai, is esmes, tas pats bliuzas tik kietesnis ir triuksmingesnis.

  22. Rokiški, matyt nežinai seno gero posakio – Protingas patylės, durnas nepastebės. Perfrazuojant – aukšto intelekto žmogus, niekada nežemins kito. Žemo – nesugebės taip pažeminti. Taigi tamsta su savo metalu maksimum vidutinybė

    • skirtumas | 2011 04 30 at 13:41 |

      Nu ko jūs tikitės iš pelės? Taigi durnas žiurkėnas ir tiek. nu… Atkreipkite dėmesį į kaktą ir smegenų dėžę – kakta nuožulni, smegenų dėžė artima mikroskopinei. Jokių vingių, visas snukis apžėlęs, nes gyvena atšiauriame klimate. Akį kažkas išdūrė, tai pasaulio apskritai tik pusę mato…

      O tas kas vertina žiurkėną ir jos protinius sugebėjimus, bei rimtai aiškina jo vietą, kaip manote kas?

  23. gitara gitarai nelygu.. va dauguma moterų nuo bosinės gitaros drėksta ar kitaip šlampa 😀
    pritariu, kad darbdaviui svarbu žinoti muzikos skonį, nes metaliūgos yra totaliai atsipalaidavę, kūldaun žmonės, nusipurto stresą vakarais ir ryte šviežiom galvom dirba.

    • Su jazz viskas kaip ir butu OK, bet jis labai neapibreztas (cia aisku ne beda) ir dazniausiai nelabai ritmiskas (o cia jau beda) – butent todel jazz nera mano labai megstamas.
      Bet namie per savo aprasytaji „B&O“ (http://auto.popo.lt/2011/04/26/psalme-vinilui-ir-bo) vis dazniau paklausau „Radio Swiss Jazz“ radio stoti („Mikrovisata“ retransliuoja, aisku galima rasti ir internete) ir galiu mpasakyt, kad bent jau ten transliuojama muzika man puikiai tinka kaip tylus fonas namie.
      Bliuza ar kita man visada norisi klausyti garsiau – isgirsti vokala, gitaras ir t.t., o tas „Swiss Jazz“ tiesiog maloniai groja ir tiek

      • Džiazo ritmas gali būti netrivialus ir gali neleisti atsipalaiduoti protui, vis nuolat pasitikrinti ar tu dar seki mintį ar jau nugrybavai ir nebegirdi minties. Bet ritmas yra. Nebūtų ritmo nebūtų ir jazz dance – argi įmanomas šokis be ritmo? Net jeigu jis ir labai crazy 🙂

  24. Ai, kadangi vis tiek visas syr-bor man dėžutėn eina, tai pasakysiu Meškėlos žodžiais (dėl citatos tikslumo negarantuoju):
    „Tai, ką aš išmokau „Katedroje“ (jeigu ką nežinantiems – turbūt geriausia Lietuvos trash metalo grupė) apie muziką buvo tik mažytė muzikos dalis“.
    Žinoma, tam tikra dalis metalo gal ir geriau bei išradingiau už popsą (nors nedažnas metalurgas galėtų pasivaržyti su popso karūna kaip kad „Abba“), bet šiaip tai vis tiek elementorius.
    Bet gi čia – Rokiškis, pas jį dėl skonio ginčijamasi 😀

    • O kur dabar Meškėla? Muzikiniame užribyje. Tą patį aiškino ir buvusi Regredior chebra, o kur nuėjo? Į politiką, atleiskit, prieš tai dar apsivadinę Žas ir nusidegradavę iki aliukiškų dainuškių lygio. O Metallica? Metallica, pasukusi į šūdus, pagarsėjo, kaip grupė, kovojusi prieš Napster ir mp3 platinimą, o dabar jų grojamas dainuškes galima lyginti net su Adriano Celentano šedevrais. Taip kad dar pavyzdžių parankiokit, ponas. Parankiokit, parankiokit, nes labai gerai čia pataikėt.

  25. rofl dabar as del savo niko esu ‘istorinis nesusipratimas’ ir del mano megstamos grupes =)))) joke of the day :DDD

    gerai kad jazzo nepalietet o tai tada tikrai buciau labai pasipiktines =) kita vertus as is metalistu labai mazai zinau kas vapshe moketu bent viena sweapa arba normalei bliuza paimprovizuot, net nesnekesiu apie gabuma improvizuot 😀 tokiu yra bet gal tik 3 is 50 =)

    beto prie ko cia rokyskis irgi man nedaejo, paaiskinkit prasau 😀

    • Ponas Holmsai, atsiprašau už pavėluotą atsakymą. Dėl improvizacijos – metalistai ją daro kiek kitaip. Bet patikėkit, paimprovizuoja dar ir ne taip. Neužmirškit fakto, kad metalas savo šaknimis sėdi tame pačiame bliuze.

  26. Metallem | 2011 05 23 at 22:45 |

    Mano mėgstamiausia grupė – Metallica.Nujaučiu,kad rokiškiui aš ne metaliūga:)

  27. Vadipavimas | 2011 08 30 at 23:57 |

    Perskaitęs pagalvojau, kad gi praleistas džiazas. Ir dar kažkaip atrodo, kad „nyki klasikinė“ muzika čia yra Mozartas ir Bethovenas, visokie klacicistai ir romantikai, ir panašus, ir nieko daugiau.
    Kyla įtarimas, kad gal tamsta iš tikrųjų nė mažumėlę nenutuokia, kas yra džiazas su visu savo švairove (gal manot, kad seni nevykę big bandai – čia jau beveik viskas, nu, dar Armstrongas ir Parkeris) ir kad klasikinė muzika tamstai pasibaigia kartu su devynioliktu amžium.
    Metalas neturi intelektualiųjų klausytojų monopolio. Aišku, tai protingesnė klausytojų grupė už daugelį kitų, bet nereikia perdėt. Labai daug tarp visokių metalo klausytojų yra tokių kvailelių, kuriems teko vis dėlto aukštesnis nei vidutinis intelekto koeficientas, ir jie tuo džiaugt prisidžiaugt negali, ir nori būt savo aplinkoj (dažniausiai visiškų kvailių aplinkoj, nes visur tokia) originalesni ir kietesni, jie atmeta visur kišamą šlamštą, bet sustoja ties metalo pažinimu, mat tas jau atrodo pakankamai kietas ir aplinkiniai kvaileliai jo neklauso. Tada susiranda kitų tokių biškį už vidurkį protingesnių metaliūgų ir jau laiko save super protingais ir nenykiais intelektualais. Ir džiaugias savo geriausia ir teisingiausia muzika. Ir kirmija užsidar3 su savo siauraprotiškumu, tipo pasiekę kalno viršūnę (ir tą pačią įsivaizduojamą).
    Jei norėčiau gudraus, ne debilo samdinio, taip, gal ir būtų svaru, jei pasakytų, esą klauso metalo. Bet jei ieškočiau tikrai labai protingo žmogaus, toks atsakymas nebūtų pats geriausias.

    • Čia, žinoma, tamsta visaip teisus, bet viena tik kliūrka – nepastebėjot, kad tai atvira provokacija, kuri buvo labai sėkminga, ką įrodo pasipiktinusiųjų kiekis 😀

    • O dėl džiazo, tarp kitko – aš jį ne šiaip sau praleidau, komentaruose paskaitykit šį bei tą 🙂

      • Vadipavimas | 2011 08 31 at 12:59 |

        Aš suprantu, kad čia provokacija, nesu pasipiktinęs, tik norėjosi patikslint metalo klausytojo portretą. Nes tipinis (tipinis!) metalo klausytojas yra, ak, kartojuosi, pusiau protingas, bet sustingęs ir nelabai įdomus žmogus. Pseudointelektualas, nyki vidutinybė tarp ne idiotų, bet ne daugiau.

        O komentarus apie džiazą aš paskaičiau; dėl to, ką parašėt, ir pagalvojau, kad džiazu turbūt vadinat tik siaurą jo dalį, senienas. Ir akademinė muzika jums tik senienos, nes antraip ją galėtumėt daug kaip įžeidinėt, bet vadint nykia – kažkoks apsurdas (taip, taip, jau net absurdu to pavadint neužtenka).
        Bet gal galit šitai paneigt? O kaip su pirma pastaipa, sutinkat?

        • Nesinervuojam, apie džiazą būtinai rašysiu ir stengsiuos parašyti taip gerai, kad net Rokiškis susidomėtų 🙂

          • Vadipavimas | 2011 08 31 at 13:56 |

            O jums šitaip, na, kad nervinuosi, atrodo tik todėl, kad nepridėjau emotikonų. 🙂 Nes iš tiesų juk tik smagu tokius dalykus aiškintis. 🙂 Būta čia ko manyt, kad nervinuos. 😀
            🙂 😀

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos