Death SS ir gotikinio metalo aušra

Jau taip gaunasi, kad parašinėju kartais apie senai užmirštus, tačiau ir man pačiam kartais naujus muzikinius atradimus, kaip tie, kur neseniai džiaugiausi – Master. Dar viena iš tokių niekam neįdomių ir niekieno neprisimenamų grupių – italų metalo pionieriai Death SS, tapę ne tik vienais iš gothic ir black metal kūrėjų, bet gal net ir vienais iš inspiruotojų. Tiems, kam atrodo, kad danų Mercyful Fate su savo legendiniu King Diamond tapo krypties pionieriais 1981, ko gero klysta.

Death SS susikūrė dar 1977, greitai išpopuliarėjo, tačiau kažkaip taip jau kreivai viskas jiems ėjosi, kad netgi pirmą singlą teišleido tik 1982, o pirmas albumas išėjo išvis tik 1988 – kai jie jau atrodė vienais iš daugybės panašių atlikėjų.

Gal tikite legendomis, esą pirmieji dainuoti kriokdami ėmė kokie nors Testament ar W.A.S.P.? O gal visgi šitie italai? Žinoma, galima ginčytis, kad irgi kriokavusių (ir dar taip juokingai – Udo Dirkschneider visgi puikus) Accept ištakos – dar 1968, o žvaigždėmis pastarieji tapo apie 1978-1979, kita vertus, ar tai svarbu? Verta paklausyti šio Death SS gabalo – „Zombie“, tai dar 1977 metų dainelė, nors ir iš vėlesnio pergrojimo (mano surastas originalus 1977 variantas buvo labai jau klaikiai įrašytas koncertinis, nevertas, nors ir labai panašiai skambantis):

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

4 Comments on "Death SS ir gotikinio metalo aušra"

  1. Na nazinau, nezinau, jei is cia kyla black ir gothic, tai ir Black Sabbath galima laikyti pradziu pradzia. Man, kaip veliau uzaugusiam, gotikinis metalas yra tai kas isvirto is doom metal ir gothic rock sintezes, visa kita iki to, tiesiog ivairios heavio ir new wave formacijos.

    • Vat matomai tamstai, kaip vėliau užaugusiam, ir praslydo krūvos visokių visokybių, sprendžiant iš tamstos pasakymo apie Black Sabbath 🙂

      Doom metal ir gothic rock irgi atsirado ne iš niekur, o ir sintezė vyko ne abstrakčiai, o konkrečių grupių muzikoje. Ir neretai labai paraleliai. Juk tas pats gothic rock sėmėsi iš to paties heavy metal – o beje, The Sisters of Mercy susikūrė vos 1980 🙂

      Realiai visgi buvo šimtai grupių, kiekviena su savo įnašu. Kai kurios iš jų buvo neįvertintos, kai kurios – pervertintos, kai kurios iš jų dabar žinomos visiems, o kai kurios kitos – visiškai užmirštos.

  2. Super! Lenkiu galvą prieš tamstos muzikos išmanymą. Iš blogo apie metalą apsišviečiau bene tiek pat, kiek iš mapofmetal.com

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos