Dire Straits – Money for Nothing

1985 metų pasaulinis superhitas, kuriuo pradėtos pirmosios MTV transliacijos – Dire Straits „Money for Nothing“:

Taigi, Kanadoje uždraustas nuo šiol. Neskundžiamu sprendimu. Nes politkorekcija.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

32 Comments on "Dire Straits – Money for Nothing"

  1. eee… o ką tokio nepolitkorektiško ten įžiūrėjo??? peržiūrėjau darkart – nu nieko baisaus nematau, yra kur kas bjauresnių klipų.

  2. Patikslinsiu, kad šiuo superhitu pradėtos MTV Europe transliacijos 1987 m. rugpjūčio 1.
    Jungtinėse Valstijose pirmasis videoklipas per MTV buvo parodytas 1981 m. rugpjūčio 1, tai buvo The Buggles gabalas labai simbolišku pavadinimu Video Killed The Radio Star.

  3. laiqualasse | 2011 01 15 at 01:12 |

    Kaip sakoma – būtų juokinga, jei nebūtų graudu…

    • Kas įdomu, tai su savo TOKIU politkorektiškumu jie labai smarkiai įtvirtino ir žodį „faggot“, ir kardinaliai paaugino priešišką nusistatymą prieš gėjus, ir negana to, sukūrė labai žiaurų precedentą, sukurdami ištisą naujų draudimų rūšį.

      • laiqualasse | 2011 01 15 at 12:56 |

        Čia kaip ir su tuo Tveno romanu – pakeitė „nigger“ į „slave“, kas turbūt ne vieno tą išgirdusio žmogaus sąmonėje įtvirtino šitų dviejų žodžių sinonimiškumą.

  4. Kompiuterinei grafikai respect! 🙂

  5. Nesidžiaukit – ir pas mus taip bus.

    Pakaks kokių dešimties paradų ar net dar anksčiau.

    Jeigu tylėsime, žinoma.

    • Ne gėjų paraduose problema čia, ir ne gėjuose. O neišpasakytame kiekyje durnių bei tame, kad durniai pakliūna į visokius postus.

      O durnumas nuo lytinės orientacijos nepriklauso.

      • Sprendimas priimtas pagal įsižeidusio LGBT bendruomenės nario skundą.

        Ir jį priėmė visuomeninė Kanados TV ir Radijo stočių asociacija.

        Kad durnumas nuo lytinės orientacijos nepriklauso, sutinku. Bet šiuo atveju mes turime reikalą ne su durnumu, o su nuosekliu ideologinių nuostatų realizavimu.

        Homoseksualistinio Pasididžiavimo paradai yra tos pačios ideologijos plėtros priemonė.

        Todėl ekstrapoliacija „šiandien homoaktyvistai rengia paradą, o rytoj pareikalaus uždrausti jiems nepatinkančias dainas“ nėra nepagrįsta.

        Loginė sąsaja – akivaizdi, nes Kanadoje mes matome būtent tai.

        • Zeppelinusai, tavo mylima krikščioniškai-antipederastinė šutvė prieš keliasdešimt metų su savo nuoseklia ideologijos plėtra iki beveik uždraudimo Britanijoje buvo davedusi išvis visą Black Sabbath muziką, taip kad tu čionais nevaizduok nekalto avino.

          Durnių yra visokių, o ypač durniai mėgsta visokias ideologijas – kas gėjiškas, kas komunistines, kas nacistines, kas krikščioniškas, kas dar kokias nors. Duok durniui valią – tai ir šikt uždraus, nes nekultūringa.

          Taip kad kalti durniai, kurių nekenčiu. Tai pasaulinė nusikalstama organizacija, kurią vieniją afišuoto bukumo ideologija. Ta pati ideologija, dėl kurios kiekvienas asilas gali turėt savo nuomoniūkštę, kurią paskui kiša kur papuola, vaizduodamas teisų kovotoją už kažkokį savo briedą. Ir paskui tokie dibilai nori iš manęs tolerancijos ir aiškindami man visokius savo kliedesius piktinasi, kai siuntinėju juos naxui.

          Taip kad tu, Zeppelinusai, neteisus. Problema – ne kažkokia LGBT bendruomenė. Problema – tai nusikalstamas durnių toleravimas. Problema yra durniai, kurie neišnaikinami. Ir jų yra visur – ir LGBT, ir bažnyčioj, ir valdžioj, ir belenkur, kur tik galima įsivaizduoti.

          Muzikos draudimas – tai durnių išradimas. Tai nuoseklaus, primityvaus, nykaus durnumo pasekmė. Nes tik durnius gali sugalvoti tokius absurdus, nesvarbu, kokiais pseudoargumentais jis remtųsi. Tiktai durnių dėka gali vykti ir vyksta toksai briedas.

          • R.K. (rusiškas keiksmažodis ir b raidės), einu į politiką. R.K. iš p raidės, aš supratau, kad suradau ideologiją, kurią skleisiu. R.K. iš p raidės, Rokiški Rabindranathtagoryčiau, nuo šiol esi mano Vladimiras Uljanovičius. Kapiec durniams, nuoširdžiai kapiec! Dėkoju už atvertas akis!!!

            • Nesupratau, kas yra R.K. ir b raidė ir kažkas iš p raidės ir dar kažkas. Čia pas mane cenzūros nėra, tad keiksmus kažkuriais mastais, esant reikalui, ganėtinai toleruoju, taip kad išverskit nesivaržydamas.

              Tiesa, pastebėsiu, kad rusiški keiksmai nėra tokie stiprūs, kaip kai kurie lietuviški, kuriuos ir aš pasidroviu vartot.

          • Tai ką mums čia siūlai, Rokiški?

            Imt visiems po pagaliuką ir užmušti po durniuką?:)

            Beje, aš patikėsiu, kad kalti durniai, kuriuos šiaip jau derėtu vadinti „alternatyviaisiais intelektualais“, o ne homoideologija tuomet, kai išvysių Lietuvos gėjų lygos, Tolerantiško jaunimo asociacijos bei asmeniškai dr.doc.Nidos Vasiliauskaitės viešą šio kraupaus visiems roko muzikos mylėtojams incidento pasmerkimą ir atsiribojimą nuo tų kanadietiškų durnių sprendimo.

            • O kodėl tamsta norite paneigimų ir atsiribojimų iš galimų durnių, kaip įrodymo, kad kalti durniai? Pas jus kažkas čia su logika prastai.

  6. Rolling stone ir kiti portalai praneša, kad Kanadoje kilo radijo stočių kampanija nesaikingai daug groti draudžiamą gabalą, kai kurios įjungė režimą „On Repeat“.
    >>http://tiny.lt/rs

    • Šaunuoliai. Tegul tas gabalas tampa antrą kartą pasauliniu nr.1.

      Nes visokie draudėjai jau užveikė. Duok durniui pareigas, tai uždraus belenką.

  7. anoniminis bailys | 2011 01 15 at 21:24 |

    Teko kazkur skaityti apie si draudima, is pradziu galvojau bajeris, bet pasirodo nelabai. Man ir juokinga, bet tuo paciu ir siektiek baisu, kad gyvename 21 amziuje, bet atsiranda zmoniu, kurie savo pervirusi morales suvokima, bando visiems sugrusti i galvas per subines, kaip kokiem urvazmogiams nesugebantiems uzsiristi batu ir be morales gidu nebegalinciu susirasti maisto.

  8. laiqualasse | 2011 01 15 at 22:35 |

    Šiaip pagalvojus keista, kad jei uždraudžiama šita daina, tai kodėl neuždraudžiamas nemažas kiekis hiphopo dainų? Ten juk irgi apie visokius nepolitkorektiškus dalykus dainuojama, kiek yra tekę nugirsti…

    • Todėl neuždraudžiamas, kad šita daina yra pirma uždrausta. Pirma – tai reiškia, kad dar niekas negali būti uždraustas iki jos.

      Bet, kaip sakant, nenusivilkite – jei po šito draudimo tie draudėjai negrius iš savo postų, kitoms dainoms irgi ateis laikas. Pradžioj už žodžius, paskui – ir už skambesį, o dar paskui – ir už atlikėjų išvaizdą. O galų gale – ir išvis už belenką.

      Tą jau turėjom sovietmečiu, atsimenam, kaip sakant.

      • laiqualasse | 2011 01 16 at 15:48 |

        Na man tiesiog hipokritiškumas užkliuvo, ir tiek. Bet šiaip jo, sovietiniu naftalinu atsiduoda net man, to naftalino kvapo nelabai žinančiam…

  9. Na taip, nuo durnumo vaistų nėra. Bet prieš durnystes, panašu, jau reikia ieškoti rimtesnių priemonių.

    • Įdomu, kokių. Aš vat nesugalvoju nieko geresnio, kaip tiesiog vadinti durnius durniais. Bet, sako, tai įžeidžiama kažkaip esą.

      Kitaip tariant, politkorekcija mus pasiekė ir čia: negalima sakyti „durnius“, nes mat durnius gali įsižeisti.

  10. laiqualasse | 2011 01 16 at 15:49 |

    Čia neblogas komentaras apie šitą reikalą: http://www.cbc.ca/world/story/2011/01/13/f-rfa-macdonald.html

    • Jo, neblogas. Paaiškina tų durnių tikėjimą. Tik visgi tiesiai nepasako, kad tų durnių bandymas apsisaugoti nuo kitų durnių – durnas, nes vieni ir kiti durni.

      Ir atrodo, kad daugelis tai supranta, bet ir ten yra tokių, kurie jaučiasi suprantantys geriau. Štai tie geriau „suprantantys“ ir draudžia.

      Moraliniai urodai pagal tai ir atpažįstami – pagal savo moralinį terorą. Ir kaip tai primena lietuviškus klerikalkonservatorius, kurie stovi priešingose pozicijose, o daro tą patį. Durnumas yra toks durnas.

  11. skirtumas | 2011 01 16 at 21:09 |

    Man atrodo aš pagaliau įsisąmoninau, kodėl Rokiškis nekenčia dibilų ir kitokių durnių. Vis svarstydavau iš kur gi toks nepakantumas…

    Panašu, kad ilgainiui ir aš stosiu į šį klubą. Va tik reikia išsivystyti savybę kaip galima greičiau identifikuoti patologinius atvejus.

  12. O apie pačią dainą galima? 😉
    Kažkada bėgdavom iš pamokų paklausyti Marko pragrojimo po įžangos. Kelios sekundės – tik gitara. Tiksliau Gitara! 😀 Tai mes tomis keliomis sekundėmis mėgavomės kultūringai, garso sukdavom tik iki iškraipymų 😀
    Reikės išsikirpti žinutėms 😉

    • Sako, Dire Straits užrašė tos dainos tekstą tiesiog iš kažkokio darbininko burbėjimo-niūniavimo, kur tas nešiojo kažkokius šaldytuvus palei muzikos parduotuvę ir keikėsi, kad tipo „tie pyderai tai dainuoja, nieko nedaro ir milijonus žarsto“.

      🙂

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos