King Crimson ir „21st Century Schizoid Man“

Toks artimas savo šizofreniškumu XXI amžiaus šizoidinis žmogus… Ne, ne Black Sabbath, nors ir primena kažkuo ankstyvuosius. Visgi čia daugiau tos psichodelikos ir džiazavimo, tačiau kažkuo artima. „21st Century Schizoid Man“ – tai gabalas iš debiutinio King Crimson albumo „The Court of the Crimson King“, išleisto 1969, maždaug metais anksčiau už pirmą Black Sabbath albumą.

Taip, suprantu, kad daugeliui yra žymiai gražesnių King Crimson gabalų, o mano pasirinkimas – gal būt banalus, tačiau man būtent šitas gabalas kažkoks truputį ypatingas, net nežinau, kodėl. Po daugybės metų Ozzy Osbourne ir pats sudainavo tą „21st Century Schizoid Man“, tačiau nedėsiu jo čia. Paskutiniu metu Ozzy labai jau krypsta link banaloko popso, tad nors toks pergrojimas ir rodytų jo norą sugrįžti 40 metų praeitin, jis skamba greičiau liūdnai, lyg sakydamas, kad Ozzy jau prarastas…

Aišku, badymų pergroti būta daug – tarp originalesnių galima atrasti kokį Seasons koverį, kur gražios gražiai mokančios grot mergos smuikeliais savo taip sugroja, kad net suvimdyt gali.

Liūdnokai skamba ir daugelis kitų koverių. Na, taip, kokie metaliūgos Voivod gitarinę dalį sugeba atlikti meistriškiau (ne veltui metaliūgos), bet visgi gaunasi kažkas ne tokio – meistriškumas kažkur pradangina jausmą. Tad, sakyčiau, visgi vienas iš tų atvejų, kai prilygti originalui neįstengė niekas…

Gal todėl nei vieno pergrojimo ir nedėsiu, nors gerai pakapsčius, galima atrasti labai neblogų ir įdomių, pvz., Shining ar Maynard James Keenan.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

3 Comments on "King Crimson ir „21st Century Schizoid Man“"

  1. Šitas buvo GERAS. Ypač, jei pasukti gazo į ausines 😉

    • Gal būt vienintelis vertas koveris, kurį pavyko surasti, gal irgi patiks, nors toks kitoks, kad net nepanašus:

      httpv://www.youtube.com/watch?v=r3GvB6kPs0o

  2. zuikis puikis | 2010 10 24 at 19:02 |

    siaip idesiu, nes mano labai megstamas,gal kam irgi patiks, so dalinuosi:
    http://www.youtube.com/watch?v=nRbGMJsmfLE

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos