Metallica groja koverius

Metallica per tuos savo koncertus Lietuvoje prisikaupė krūvas fanų, nors man šita grupė kelia prasčiausius jausmus iš visų tų thrash klasikų. Dar dar buvo iki tų laikų, kai išleido „…And Justice for All“, bet paskui, su visokiais „Load“ ir „Reload“ – tai jau nuopolis. Ružavas popsas, pasikvietus orkestrus, vaizduojant nežinia ką. Kai palyginu juos su Iron Maiden, kurie patys platina savo gabalus Youtube tinkle, Metallica, pirmoji grupė, dėl savo gabalų platinimo ėmusi persekioti internautus ir tuomet populiarų tinklą Napster, atrodo nekaip ir iš moralinės pusės.

Kita vertus, dažnai pasigirstančius kaltinimus, esą nuo to laiko Metallica ėmė groti ištisai visokius koverius, kaip koks Boria Moisejevas – turiu atmesti. Koverius jie grojo nuo pačių pirmų dienų, tik tiek, kad tai būdavo mažiau žinomų grupių gabalai. Žemiau keletas NWOBHM originalų, kuriuos Metallica pergrojo įvairiu metu dar savo gerąjame periode – visi buvo išleisti ir atskiruose albumuose ar singluose. Ar atpažinsit? Jei gerai paieškosite, surasite ir daugiau – vienur ištisi gabalai, kitur paskiri rifai ar fragmentai. Grupė šiuo atžvilgiu labai „kūrybinga“.

Diamond Head – „Am I Evil?“ – 1980 gabalas:

Norit daugiau? 🙂

Diamond Head – „Helpless“ – 1980 gabalas:

Diamond Head – „The Prince“ – 1980 gabalas:

Blitzkrieg – „Blitzkrieg“, 1981 gabalas:

Sweet Savage – „Killing Time“, 1981 gabalas:



Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

12 Comments on "Metallica groja koverius"

  1. Nu pz…:))) na jei tai ne plagiatas, tai ziaurus „influencas“.

  2. kad Metallica (ir Raimmstein) groją popmetalą (bet dar ne bybmetalį) man įrodė toks pastebėjimas: artėjančių koncertų proga daugelis pažįstamų kliedėjo jais, pirko brangius bilietus ir visaip kaifavo. bet anei vienas jų negalėjo išklausyti nė 5 minučių pirmadieninės StartFM.lt laidos Audornaša — per sunku.
    bet tebūnie.
    jei Raimmstein, palyginus nauja grupė, tai Metallica — senukai scenoje. ir ką jie moka daryti — tai taikytis prie laikotarpio.
    štai kad ir senieji W.A.S.P., kuriuos man priminė Rokiškis. išsitraukaiu diskografiją, susigrūdau į iPhone ir klausau kelias dienas. nelimpa. nebe tai. tas pats ir su Iron Maiden, kurių Seventh Son of the Seventh Son albumas man kadais buvo kultinis ir nuolad klausomas (dar juostiniame mage). dabar nepasileidžiu — yra begalės kitų grupių, kurias maga paklausyti.
    ir štai Metallica vis dar liko pakankamai dažnai klausomų grupių sąraše.
    metalo popsas, bet gerai sukaltas.
    arba aš senstu 🙂

    • Pas Metallica viskas prasidėjo nuo „One“, o kai parėjo „Nothing Else Matters“ bei „Enter Sandman“ – tada ir gavosi galutinis posūkis.
      O dėl kitų – taip, ir man kažkaip jau ne tas, nors beje, maidenų „7th of 7th“ man irgi buvo tiesiog tobulybė. Gal tiesiog kažkada atsiklausėm ir to pakanka. Kita vertus, kažkaip labai retai išgirstu naujų grupių, kurios prilygtų savo įspūdingumu tiems seniams.
      Na taip, Tarja Turunen su Nightwish buvo gera, bet kad gabalai visi praktiškai vienodi. Therion – kai kurie gabalai velniškai stiprūs, bet tokių mažuma. Grave Digger – gal vienas-kitas gabalas, bet taip sau… Gorefest kažkada atrodė, kad užkabins, bet kad koks vienas-kitas gabalas padorus. Ankstyvieji death metal atstovai kai kurie atrodė daug žadantys, pvz., Necrodeath, nes ėjo ant greičio, buvo net pavadinimas toks – speed-death, bet atrodo, kad visas stilius nuduso, nepasiekęs kažko, kas būtų verta didesnio dėmesio. Taip ir gaunasi, kad kapstau vis po senienas kažkokias 🙂
      Žodžiu, link kur vedu – patark kažką verto, nes truputį jaučiuosi kažkoks atšokęs 🙂

  3. emm, o jie tai slepia? Tai ką tada šitas reiškia: http://en.wikipedia.org/wiki/Garage_Inc. ? Juodu ant balto parašyta, kad tai koveriai. Nesupratau įrašo esmės. Jeigu tai kažkoks „demaskavimas“, tai visiškai nevykęs…

    • Ne demaskavimas čia, o tiesiog elementarus švietimas – šitus dalykus puikiai žino tie, kas metalą klauso nuo senų laikų 🙂
      Beje, daugelyje gabalų, kur ne koveriai, irgi nemažai pasiskolinimų. O „nepasiskolinimo“ istoriją su Exodus taip pat daug kas jiems primena. Kaip ir istorijas su Dave Mustein dėl jo, kaip bendraautoriaus nepaminėjimo dalyje iš „Ride the Lightning“ bei „Master of Puppets“ gabalų.

      • aš metalo klausau ne nuo „senų“ laikų ir šiaip gana mažai, bet vis tiek kažkodėl visas šitas istorijas žinau… Čia gal labiau tiems žmonėms skirta, kurie galvoja, kad „Nothing Else Matters“ yra Metallicos kūrybos viršūnė. Bet tokie, man rodos, šito blogo neskaito. Jie eina pas Račą.

        • O gal tu išimtis? 🙂 Šiaip, vienas kitas visvien sužino, o kita vertus – tai proga paminėt senas įdomias grupes iš NWOBHM 🙂

  4. Man toks įspūdis, kad UAB „Metallica“ dirba pagal geriausias korporatyvines tradicijas ir kartu taiko naujausius įmonių valdymo metodus. Tiesiog scenos profesionalai, kurie groja tai,ko žmonėms reikia.

  5. Anonymous | 2010 05 06 at 15:02 |

    tmv
    O man kažkaip vis dar limpa seni gabalai. Ir jeigu noriu paklausyti ko nors nauja, ieškau ko dar nežinau kas buvo išleista iki 1991 m.

  6. Crimson58 | 2012 01 15 at 22:30 |

    1964 – 1977 legendiniai metai ROCK muzikos istorijoje. Visi kas kure po to buvo tik mokiniai…

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos