Great Kat

Great Kat (Katherine Thomas) – viena iš senų, gal ir gan nepelnytai užmirštų metalo scenos žvaigždžių. Smuikininkė vunderkindė, visokių tarptautinių konkursų laimėtoja, sulaukusi kokių 20, persimetė ant gitaros ir tapo metalo virtuoze, suktelėjusia į tais laikais dar naują thrash/death sceną. Jau apie 1988-1990 ji tapo pasauline žvaigžde, o dar po kelių metų buvo užmiršta.

Tiesą sakant, Great Kat taip ir netapo pilnaverte thrash atstove, nes taip ir nesugebėjo persilaužti: šioje muzikoje pavienio atlikėjo meistriškumas negali nieko, jei neapsijungia su kitais į pilnai grupinę improvizaciją. Kita vertus, prieš porą dešimtmečių Great Kat privertė net ir aršiausius metalo nemėgėjus pažvelgti į šią muziką kitaip: iki jos dar nebuvo tokių išraiškingų ir drastiškų Bethoveno, Šopeno, Vivaldžio, Paganinio, Rosinio ir kitų klasikos autorių reinterpretacijų.

Great Kat varė viską iš eilės, neretai senus kamerinius ar simfoninius kūrinius šaržuodama iki visiško siurrealizmo, grodama ir gitara, ir smuiku. Jos Rosinio Vilis Telis buvo nuostabus, Vivaldžio Karmen – kekšė, Šopeno Laidotuvių maršas – šokiruojantis, o Vagnerio Valkirijos – tikros žudikės.

Tarp kitko, Great Kat buvo viena iš tų, kur atvirai deklaravo Valerie Solanas idėjas, gal tai irgi prisidėjo prie to, kad jos populiarumas po 1990 gan greitai ėmė nykti: net visko mačiusiems metaliūgoms to jau buvo per daug.

BTW, Youtube iš Great Kat muzikos – praktiškai tik atliekos ir kažkokia reklama, jei norit išgirsti kažką iš geresnių jos darbų, ieškokit visai kitur.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.
Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos