Uriah Heep

Štai kadangi Grumlinas užvedė kalbą apie Uriah Heep „July Morning“, tai ir aš papostinsiu, tiktai truputį kitą šio 1971 sukurto gabalo versiją, įrašas 1975 metų.

Uriah Heep – viena iš pačių pačių legendiškiausių grupių, vieno rango monstrai, kaip ir Deep Purple ar Led Zeppelin, tačiau kažkodėl ganėtinai nepelnytai primiršti. Gal būt dėl to, kad visad būdavo populiaresni Europoje, nei JAV. Jų įtaką heavy metal žanro atsiradimui sunku pervertinti – tai viena iš grupių, iškėlusių grupinę improvizaciją aukščiau pavienių muzikantų ir taip atitolinusi hard rock nuo gerokai tradiciškesnio bliuzo. Galima sakyti, tai vieni iš ryškių proto-metal atlikėjų.

„Lady in Black“ – dar vienas Uriah Heep hitas.

Be viso kito, ne kartą kaltinti visokiais satanizmais, kurie iš Uriah Heep kyšo vos ne taip pat ryškiai, kaip ir iš Black Sabbath. O ir pats pavadinimas – Uriah Heep buvo vienas iš Dikenso herojų, pasižymėjusių šėtonišku charakteriu.

„Gipsy“ – jei neskaitysim vis fone girdimų vargonėlių, tai jau būtų heavy metal, išraiškingumu nenusileidžiantis kokiems nors Iron Maiden.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

5 Comments on "Uriah Heep"

  1. Na tik tiek, kad, skirtingai nuo „Želežinės miargialės“, sovietmečiu nebuvo pakliuvę į „juoduosius sąrašus“:
    http://www.grumlinas.lt/?p=15027
    http://www.grumlinas.lt/?p=15077
    http://www.grumlinas.lt/?p=15040
    Fantastiška grupė klausymuisi ir tylėjimui

    • Tarp tavo sąrašų paminėti Scorpions ir Madonna, bet „Krugozor“ žurnalas po porą gabalų buvo išleidęs kokiais 1986. O Melodija net išleido Ottawan plokštelę maždaug tuo metu. Aišku, tai jau Perestrojkos pradžia, bet vis dar ganėtinai gūdi.
      O dėl Uriah Heep – nežinau, gal ir nepakliuvo. Daugelis sąrašų būdavo vietiniai, o ir organizacijos skirtingos sudarinėdavo juos, tad keblu vienareikšmiškai tvirtinti.
      BTW, http://rokiskis.livejournal.com/6087.html
      🙂

      • Įtariu, kad tuo metu kairė jau nebežinojo, ką daro dešinė 😀
        Ottawan plokštelę turėjau ir aš, atidaviau kolegai visą kolekciją

  2. skirtumas | 2011 09 09 at 09:26 |

    O Lady in Black įsirašiau į kasetę, kai tik tėvas atnešė magnetofoną „CROWN“, kurį jam davė vietoj algos ar tai vietoj premijos…

    Buvo tokia pramoga – klausytis radijos (dažniausiai tai buvo Laisvoji Banga) ir įrašinėti į kasetę visokią patikusią muziką.

    • Spėju, kad tikrai ne vietoj algos tą magnetofoną gavo. Crown dabar nors ir primiršta firma, bet vienas iš kiečiausių japonų gamintojų buvo prieš porą dešimtmečių.

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos