Sex, drugs and rock’n’roll

Aš noriu jums šiandien pasiteisinti dėl to užrašo, kurį matote viršuje. Taip, dėl to paties – „Blog, troll and Rock’n’Roll“. Taip jau gavosi, kad pakrikštijau šį blogą, o ar gerai padariau ir kaip čia ką pakeisti – tai net nežinau.

Man gi tiesiog netyčia kažkodėl taip gavosi. Aš čia kažką dariau ir reikėjo parašyt kažką, kaip šitas tinklaraštis vadinsis. Tai ėmiau ir parašiau, kas šovė į galvą, tik pataisiau truputį, porą žodžių pakeisdamas, kad labiau kontekstą atitiktų. Aš nekaltas.

O į galvą man šovė frazė „Sex, drugs and rock’n’roll“ – senos, tiesiog ženkliška tapusios dainos pavadinimas. Pati daina ilgainiui buvo užmiršta, o šiais laikais ji gal ir išvis nepraeitų į visokius TV eterius (o ir tais 1977 BBC įtraukė ją į uždraustų sąrašą), nes nelabai tinkamas jos turinys, mat ją sukūręs puspankis Ian Robins Dury nesicackino ir sudainavo apie Rock muziką viską taip, kaip pats suprato, o kaip suprato – tai matosi ir iš pavadinimo. Tai ir aš čia viską paprastai supratau, o tai kaip supratau – taip ir užrašiau.

Ian Dury and the Blockheads išties nebuvo tikras Punk muzikos atstovas – tai greičiau New Wave srovė, kur maišės Progressive Rock, Punk Rock ir dar kas papuola, įskaitant net ir Funk. Ir tokį Funk-Punk mišinį ir išgirstame, kai klausomės šio legendinio gabalo:

Frazė „Sex, drugs and rock’n’roll“ išliko ir ėmė gyventi savo gyvenimą, kuris jau net nepriklausomas nuo tos dainos (ir beje, dažnai galite tą pačią frazę ne tik pamatyti kur nors užrašytą, bet ir išgirsti sugrotą, tiesiog įsiklausykit – „sex, and drugs, and rock-n-roll“). Beje, kompiuterastai žino ir kitą frazės variantą – „Sex, drugs and UNIX“, kuris čia kažkuo man irgi susiasocijavo, nes „pasidaryk blogą pats“ labai jau panašu į tą „pasidaryk kompiuterį pats“, kuriuo gyveno kompiuterastai prieš kelis dešimtmečius.

Na, bet nesvarbu. Kol kiti čia rašantys mano kolegos-autoriai-blogeriai nesugalvojo kito pavadinimo šiam mūsų tinklaraščiui, tai yra toksai, koks yra. O aš net nežinau, ar tiko šitas šūkis, ar netiko, bet lyg prieštaravimų ir nebuvo… Jei kas, sakykite ir priešinkitės mano savivalei.

Šį straipsnį parašė Rokiškis Rabinovičius

Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

Share

About the Author

Rokiškis Rabinovičius
Aš esu jūsų numylėtas ir garbinamas žiurkėnas. Mano pagrindinis blogas - Rokiškis Rabinovičius. Galite mane susirasti ir ant kokio Google Plus, kur aš irgi esu Rokiškis Rabinovičius+.

4 Comments on "Sex, drugs and rock’n’roll"

  1. Labai nemėgstu dviejų dalykų: lyginti ir galvoti pavadinimus. Taip jau susiklostė, kad pavadinimus galvoju dažniau nei lyginu, todėl to veiksmo dar labiau nemėgstu. Ir apskritai – ką keičia tas pavadinimas? Man – tinka 🙂

  2. Na, jei blogus įpročius sex ir drugs keisti ne mažiau blogais blog ir troll – viskas čiki. Aišku, aš prieš trollinimą, ale ką čia ginčysiuos – tas pats trollinimas gausis 😉 Niech będzie tak 🙂

    • Matot gi, ponas, yra taip, kad vos tik ką nors parašai apie kokius nors diskusinius dalykus, tai būtinai kažkas apšaukia troliu. Tai jau jei trolinti, tai trolinti 🙂

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos